de Elena Diaconu
Deserturile sărace în calorii sunt la fel de gustoase ca acelea care conţin multe ingrediente hipercalorice. Secretul constă în a găsi înlocuitori ceva mai sănătoşi decât ingredientele folosite în mod normal la prepararea unei prăjituri. Spre exemplu, în locul uleiului vegetal puteţi folosi ulei de soia, care are un conţinut scăzut de grăsimi saturate şi este o sursă bogată de acizi graşi Omega 3 şi vitamina E. Totodată, este recomandat să evitaţi gălbenuşurile, să înlocuiţi făina de grâu cu cea integrală şi să folosiţi lapte degresat, de soia sau de migdale. Dar cum rămâne cu zahărul, care este ingredientul de bază al diverselor prăjituri? Acesta trebuie folosit cu moderaţie, iar în cazurile în care este posibil, e bine să fie înlocuit cu mierea, bogată în minerale şi vitamine din complexul B.
Read more: Deserturi sărace în calorii