de Mariana Borloveanu
Fascinantul finic (Phoenix dactylifera), cultivat de mii de ani în Africa, Asia, America de Sud, a fost aclimatizat pe alocuri și în Europa. Acest arbore exotic, din familia palmierilor, este cunoscut pentru fructele sale dulci, care abundă în vitamine și minerale. Datorită proprietăților vitaminizante, energizante, nutritive și antioxidante, curmalele sunt folosite în tratarea asteniei, a oboselii cronice, dar și a tulburărilor digestive. Maica Salomea (medalion) de la Mănăstirea Eleon, de pe Muntele Măslinilor, din Ţara Sfântă, a trăit 92 de ani, înlocuind consumul de zahăr cu sirop natural obținut din curmale. Aceste fructe dulci sunt o adevărată binecuvântare pentru organism, în principal ajutând afecțiunile cardiovasculare, digestive, dar și pentru întărirea imunității.
Read more: Leacuri mănăstireşti: fructele care vă ajută să renunţaţi la consumul de zahăr Curmalele...