Main menu

header

irina_nistorParcă nicicând n-a ieşit mai bine un film cu vampiri decât recenta premieră a straniului Tim Burton, care s-a inspirat dintr-un serial ce, fireşte, ne era întru totul interzis în anii ’60. Moroiul trezit peste secole e actorul distribuit cu mare har, Johnny Depp, ca de obicei extrem de încântat că poate să se machieze şi mai tare ca în „Piraţii din Caraibe” şi să facă un personaj gen Edward, Mâini-de-foarfece, reloaded, după 22 de ani.
Conacul aduce cu cel din Familia Addams şi vânatul băutor de sânge e înconjurat de tot felul de ciudate. Nelipsita nevastă a regizorului, Helena Bonham Carter, devenită psihiatru, deşi pare mai degrabă o pacientă ideală, şi care seamănă mai izbitor ca niciodată cu Dorina Chiriac din recenta premieră de la Teatrul de Comedie: „Spiritul de familie”, Eva Green fostă James Bond Girl, e acum diabolica Angelique Bouchard, o vrăjitoare foarte senzuală (în realitate, una dintre fiicele gemene ale adorabilei Marlène Jobert), dar şi mai puţin cunoscuta Bella Heathcote, australianca fantomatică şi în carne şi oase, alegându-se cu un dublu rol, al Victoriei şi Josettei. Fireşte că n-am uitat-o pe Michelle Pfeiffer, care înclini să crezi că a făcut un pact cu Necuratul (sau cu vreun chirurg estetician), că nu mai îmbătrâneşte…

Marea surpriză e Alice Cooper, care-şi joacă propriul rol, puţin cam cabotin, dar e în ton cu restul. Oricum, totul este mult mai izbutit decât recentul „Dracula” al lui Dario Argento, care zadarnic e în 3D.
Muzica învăluitoare îi aparţine americanului Danny Elfman, care ştie să creeze o atmosferă cât se poate de sinistră şi ironică în acelaşi timp. Absolut fără cusur e puştiul precoce, de numai 10 anişori în scenariu şi de 14 în viaţă, David, interpretat de Gulliver McGrath.
Mergeţi să vedeţi pelicula, o să vă destindă!

„Umbre întunecate“

„Dark shadows“
SUA, 2012
Regia: Tim Burton
Cu: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Chloe Moretz, Eva Green, Gulliver McGrath, Michelle Pfeiffer, Bella Heathcote
Distribuit de: MediaPro Distribution