Main menu

header

605 23 1de Dana Georgescu

O grădină Zoologică din Coreea de Nord încurajează un cimpanzeu să fumeze cel puțin un pachet de țigări pe zi, în încercarea de a atrage cât mai mulți vizitatori. Recent, activiștii pentru protecția animalelor au criticat angajații grădinii pentru această practică, informează Associated Press.

Azalea aprinde circa 20 de țigări pe zi

Femela cimpanzeu pe nume Azalea, în vârstă de 19 ani, fumează circa 20 de țigări pe zi, la îndemnul angajaților Grădinii Zoologice. Aceasta știe să folosească bricheta, iar atunci când nu are niciuna la îndemână aprinde țigările de la altele care ard deja. Activiștii din cadrul Animal Legal Defense Fund (ALDF) au criticat Grădina Zoologică și au catalogat această atracție ca fiind una „ieftină”, menită să-i atragă pe „gură-cască”. Situația „exemplifică problema oricărei forme de viață sălbatice expusă pentru profit”, susține Carter Dillard, director în cadrul ALDF. „Sunt puse să facă lucruri nenaturale și monstruoase pentru a-i atrage pe gură-cască”, a mai spus el, menționând că „vestea bună e că lumea civilizată se îndepărtează de aceste practici”.

PETA: „Obiceiul e la fel de periculos ca și pentru oameni”

Grădina Zoologică recent renovată atrage mii de vizitatori pe zi cu diverse programe cu animale dresate, precum elefanți, girafe, pinguini și maimuțe, dar și cu un muzeu de științe naturale supertehnologizat. O altă atracție populară este un pavilion cu câini din diverse rase, precum Ciobănesc German sau Shih-Tzu. Directorul PETA din Marea Britanie, Elisa Allen, a declarat că este evident că Grădina Zoologică din Coreea de Nord este mai preocupată de profit decât de bunăstarea animalelor sale. „Fumatul este la fel de periculos pentru cimpanzeul Azalea cum este și pentru oameni, și totuși «îngrijitorii» acestuia îi încurajează obiceiul - doar pentru câteva râsete și mai multe persoane care intră pe porțile grădinii”, a spus Allen.