Main menu

header

de Daniela Purgaru

Plecaţi în concediu şi nu ştiţi cu cine să vă lăsaţi pisicuţa sau căţelul? În acest caz aveţi de ales între a „tocmi” o bonă sau a apela la serviciile unei pensiuni specializate.

Cu „dădaca”, stresul este minim
Avantajul de a sta cu bona este că animalul nu se mai confruntă şi cu un alt stres, pe lângă lipsa dumneavoastră de acasă, adică acela de a sta şi într-un loc străin. El rămâne în căminul pe care îl cunoaşte, iar persoana angajată nu trebuie decât să vină de aproximativ trei ori pe zi pentru a-i ţine companie, a se juca, a-l hrăni şi, eventual, pentru a face curat. Desigur, există şi varianta ca „dădaca” să locuiască la dumneavoastră pe toată perioada, şi astfel animalul nu va rămâne singur nicio clipă.
Ideal ar fi să alegeţi o persoană care cunoaşte animalul şi care îl iubeşte. Lăsaţi-i informaţii legate de locul în care o să fiţi, un număr de telefon personal şi unul de la hotelul la care mergeţi şi nu uitaţi să asiguraţi suficiente provizii de hrană pentru toată perioada. Spuneţi-i care sunt obiceiurile animalului, la ce ore iese afară, când mănâncă, ce pastile trebuie să ia şi lăsaţi-i adresa şi telefonul veterinarului, plus bani, pentru orice eventualitate. Este indicat să faceţi şi o listă cu regulile casei, de genul „ai grijă la uşi pentru că are tendinţa de a evada” sau „acoperă vasul de WC” sau „nu îl plimba între câini, pentru că devine agresiv”.

Atenţie la condiţiile oferite în pensiuni!
Dacă nu găsiţi pe cineva de încredere, vizitaţi din timp mai multe pensiuni canine sau feline, pentru a o alege pe cea ale cărei condiţii vă plac cel mai mult. Aceasta trebuie să aibă zone special amenajate pentru exerciţii, iar cuştile trebuie să fie foarte curate şi spaţioase.
La pensiuni sunt acceptate numai animalele vaccinate, deparazitate şi blânde. Cazarea costă în jur de 30-50 de lei pe zi.