Main menu

header

de Elena Şerban

Peste 370.000 de dolari este preţul plătit de un fermier pentru un berbec scoţian. Deveronvale Perfection a fost cumpărat de Jimmy Douglas, un bărbat din Lanark, Glasgow, la o licitaţie agricolă.

Jimmy intenţionează să folosească berbecul pentru prăsilă şi speră să re-cupereze suma de cumpărare de câteva ori. Vânzătorul, Graham Morrison, susţine că animalul, în vârstă de doar 8 luni, are calităţi fizice excepţionale. Animalul face parte din rasa Texel, cunoscută datorită calităţilor sale deosebite: ajunge la maturitate la doar 5 luni, este foarte musculos şi foarte „lânos”. Rasa e originară din Olanda şi s-a adaptat excelent în spaţiul britanic, unde a fost adusă la începutul anilor ’70.

Până la vânzarea lui Deveronvale Perfection, ce a avut loc la sfârşitul lunii august, cel mai scump berbec din Marea Britanie era Tophill Joe. Acesta fusese cumpărat în 2003 pentru aproape 200.000 de dolari. Tophill Joe a murit la începutul lunii august, la o fermă din Scoţia. De-a lungul vieţii sale, berbecul a fost „tată” pentru circa o 1.000 de miei, a căror valoare s-a ridicat la peste 1,8 milioane de dolari!