Main menu

header

904 24 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Adevărată divă a Hollywoodului, Demi Moore a descoperit în ultimii ani ce cantitate enormă de iubire și suport emoțional poate primi din partea câinilor salvați de la adăposturi. Vedeta întoarce toate acestea cu afecțiune și multă grijă, animalele pe care le-a adoptat fiind sănătoase și fericite. Iar actrița din „G.I. Jane” aproape nu se mai poate despărți de adorabilele exemplare, care au cucerit rapid inimile fanilor săi din toată lumea.

Pe plajă, la Luvru și la French Open

904 24 2Demi Moore are mulți câini - uneori sunt șapte, alteori opt, în unele momente chiar nouă. Totul depinde de locul unde se află - acasă la actrița din „Striptease” sau la fiicele sale, Rummer, Tallulah sau Scout, de unde se mai întorc. Un lucru este cert: vedeta nu se mai desparte aproape deloc de iubitele patrupede. Indiferent că este într-o vacanță în Grecia, unde recent și-a învățat cățelușa Pilaf, ultima adoptată, să înoate, fie că este în alte locații - o ascunde în decolteu pentru a o introduce la Luvru, să admire celebra pictură Mona Lisa - Demi pare să tragă multă energie pozitivă din prezența iubiților săi câini. Actrița chiar a postat o imagine pe rețelele de socializare în care patrupedul pare complet absorbit de capodoperele din celebrul muzeu parizian: „Pilaf la Luvru”, a scris actrița, generând imediat reacțiile fanilor mirați că a putut pătrunde cu animăluțul care pare de jucărie în incinta care în mod normal interzice așa ceva. Dar actrița din „Propunere indecentă”, care a fost recent la Săptămâna Modei de la Paris și la French Open, a mers cu Piaf la toate obiectivele pe care le-a vizitat alături de fiica sa și a lui Bruce Willis, Scout. Iar când a petrecut câteva zile la plajă, actrița din „Hărțuire sexuală” a postat pe Instagram un videoclip în care arată cum s-a scăldat încântată cu Pilaf, ghidând animalul în valuri și înapoi la țărm, cu cea mai mare bucurie pe chip.

Pe platourile de filmare

904 24 4De Ziua Națională a Câinelui - 26 august - Moore a postat un omagiu adus câinilor săi pe Instagram și a numit-o pe Pilaf „mica mea umbră”. Vedeta din „Îngerii lui Charlie. În goana mare” și-a luat iubita cățelușă, care este deja un star la rândul său, inclusiv la filmări. Chiar dacă proiectul în drulare a rămas unul secret, Demi a postat o poză de la locul de muncă, iar din halatul de pluș cu care este îmbrăcată actrița iese un chip micuț și mirat, ușor zăpăcit de atâta atenție și de toată vânzoleala și luminile de la o filmare obișnuită. Fanii lui Demi nu încetează să se mire de felul în care vedeta lor preferată a descoperit cu nesaț tot alaiul de sentimente pozitive pe care i le declanșează câinii. Practic, pe proprietatea din Idaho a lui Demi, pe care a achiziționat-o cândva cu fostul soț Bruce Willis, câinii o fac să se simtă „acasă”. După divorțul de cel de-al treilea soț, actorul Kutcher, Demi a declarat că nu se mai grăbește să-și găsească un partener, iar câinii au început să umple acest gol. „Simt că cel mai important este despre a fi într-o relație cu mine însămi. M-am simțit foarte confortabil fără un partener, dar cu cei șapte câini ai mei. Am o pernă pe care scrie «Eu dorm cu câini». Și o fac, chiar dacă este nevoie să-mi găsesc un loc micuț în patul mare în care mă cuibăresc cu ei”, detaliază actrița din „Oameni de onoare”.

Ședințe de acupunctură și yoga

Statul Idaho, pe care se găsește proprietatea pe care locuiește Demi Moore, are cel mai mare procent de gospodării cu câini din SUA, potrivit unui raport al Asociației Americane de Medicină Veterinară. Iar actrița nu precupețește niciun efort pentru iubiții săi câini. Adoptând un stil de viață foarte sănătos și holistic, Demi a extins și asupra patrupedelor toate beneficiile acestei abordări. Vedeta nu a ezitat să ducă exemplarul de Chihuahua pe nume Vida Blue la ședințe de acupunctură, de două ori pe săptămână, nu pentru că animăluțul ar fi fost bolnav sau ar fi avut vreo problemă emoțională, ci pur și simplu pentru a menține cățelușa „calmă și fericită”. Fiecare ședință a costat 715 dolari, iar medicul veterinar al vedetelor Patrick Mahaney, care a tratat-o, afirmă că practica antică de vindecare are o mulțime de beneficii pentru animale: „Poate liniști anxietatea, stimulează apetitul și tratează spasmele musculare”. De asemenea, actrița din „Fantoma mea iubită” a luat-o mult timp pe Vida Blue la cursul de yoga.

„Îi iubesc pe toți în egală măsură”

904 24 5Demi a început să salveze câini abandonați într-un moment personal dificil, în 2013, când s-a despărțit de Ashton Kutcher. Și nu doar că nu regretă, dar a ajuns să-și iubească enorm cei șapte câini personali - la care se adaugă doi care locuiesc când la actriță, când la vreuna dintre fiicele sale. Toate sentimentele legate de adopția de animale s-au extins și în exterior. În 2020, în plină pandemie, Demi și fiica sa Rumer s-au alăturat numeroșilor susținători ai proiectului de salvare a animalelor Pets In Need, derulat de ElleVet Sciences. „Cinci dintre câinii mei au fost adoptați din adăposturi de animale. Au fost găsiți pe străzi, cu lăbuțe rupte - când l-am luat acasă pe unul dintre ei, se vindecase strâmb - dar am făcut eforturi pentru acești cățeluși și acum se mișcă vioi, nici nu s-ar spune că au avut vreodată probleme. Îi iubesc pe toți în egală măsură, dar cu unii am o conexiune mai specială și cred că ei răspund la fel. Știind cât de importante au fost pentru mine aceste animale la nivel emoțional și psihologic și ce capacitate uimitoare au de a ne oferi alinare, consider că este un lucru potrivit să contribui la un proiect care își propune să aibă grijă de patrupedele fără adăpost. Aceste animale care vin în casele noastre după existențe pline de provocări și suferințe pot oferi surprize minunate și ne pot lumina viața. De exemplu, unul dintre câinii mei a adoptat rolul de paznic al proprietății și ne alertează despre orice se întâmplă”, povestește Demi.

„Să petrec timpul alături de câinii mei este cel mai dulce tip de haos“

Hrană organică, dresaj, înfrumuseţare şi şedinţe foto

904 24 6Foarte atentă la starea câinilor săi iubiți, Demi nu lasă nimic la voia întâmplării când vine vorba despre bunăstarea lor. De la hrană de cea mai bună calitate, organică, la cele mai bune îngrijiri medicale, vedeta din „Fără apărare” s-a ocupat și de „educația” patrupedelor. Și pentru că sunt, totuși, destul de mulți, actrița a apelat la serviciile unui dresor renumit pentru „atingerea delicată”: Jas Leverette. „Mulțumesc că m-ai ajutat să îmblânzesc gașca”, i-a transmis public diva dresorului, alături de o imagine postată pe rețelele de socializare. Nu în ultimul rând, actrița se preocupă și de aspectul estetic al animăluțelor care îi înseninează zilele, afișând imagini cu cățeii răsfățați în saloanele de înfrumusețare pentru patrupede. Apoi nu poate rezista și le duce să fie imortalizate de nimeni altul decât de faimosul regizor și fotograf Dillon Buss, care le surprinde toată drăgălășenia.