Main menu

header

908 24 2de Roxana Istudor şi Adrian Barna

San Francisco este un rai pentru gurmanzi și amatorii de feluri sofisticate de mâncare, cu o mulțime de restaurante cu stele Michelin. Este, de asemenea, și un oraș al iubitorilor de câini. Recent, un antreprenor a avut ideea de a combina cele două pasiuni și așa a rezultat primul restaurant exclusiv pentru câini din lume.

Vafe cu piele de pui, filet mignon cu ou de prepeliță, apă infuzată cu castraveți

Deschis recent, restaurantul dedicat celui mai bun prieten al omului din lumea patrupedelor a fost botezat Dogue, cu o trimitere evidentă și inspirată la Vogue, care are încărcătura simbolistică de modă, trend. Localul se află în cartierul bine cotat Mission District și a înregistrat un succes instantaneu. Pentru 75 de dolari, un cățeluș primește feluri cu totul deosebite, cum ar fi vafe cu piele de pui, filet mignon cu ou de prepeliță și apă infuzată cu castraveți. Restaurantul are grijă și de proprietarii animalelor, oferindu-le o prăjiturică în timp ce așteaptă să se ospăteze câinii lor iubiți, scrie The Guardian.

Ingrediente exotice, tehnologie de ultimă generație

908 24 3Rahmi Massarweh, proprietar de câine și bucătar format clasic, a decis să-și părăsească slujba pe care o avea la un restaurant cu pretenții și s-a dedicat exclusiv noului local destinat patrupedelor. Proprietarul Dogue folosește cele mai bune, exotice și proaspete ingrediente (cum ar fi inimă de antilopă sălbatică) și tehnologie de ultimă generație pentru creațiile sale culinare destinate câinilor. În timp ce s-au auzit și unele voci care au criticat deschis prețurile pentru răsfățul animalelor de companie, patronul s-a bazat pe iubirea enormă a proprietarilor pentru câinii lor, iar dovadă este reacția imediată a stăpânilor, care au dat năvală cu prietenii necuvântători încă de la deschidere. „Meniul nostru e mai mult o experiență, nu? E o experiență și pentru câini, și pentru stăpânii lor, pentru oameni. Uneori nu-mi dau seama cine se distrează mai mult”, detaliază Massarweh.

Gustări gândite ca delicatese

Imediat după deschidere, Dogue a găzduit simultan trei petreceri de aniversare a companionilor cu blană. „Am vrut să-l sărbătoresc. El este atât de special pentru mine. Este copilul meu cu patru picioare și acesta este locul perfect pentru a face o petrecere cu adevărat frumoasă”, a spus clienta Gledy Espinoza, în timp ce Teckelul său în miniatură, Mason, în vârstă de 11 ani, savura un castron cu supă de ciuperci cu felii de piept de pui. De asemenea, Dogue oferă și produse de patiserie și tot felul de gustări gândite ca delicatese, după principiul - atestat de studii - că hrana proaspătă este mult mai sănătoasă pentru stomacul câinilor. „Gătitul este un proces. Este foarte consumator de timp, implică multă tehnică, multe metode diverse și numeroase detalii”, explică antreprenorul.

„Pregătirea produselor noastre de patiserie, de exemplu, durează în medie două zile. Și vor fi mâncate în două secunde“ (Rahmi Massarweh, proprietar Dogue)

Hrana proaspătă, mai sănătoasă pentru stomacul patrupedului

908 24 4Potrivit proprietarului Dogue, obiectivul localului este de a crește gradul de conștientizare cu privire la hrănirea câinelui cu ingrediente proaspe- te, sănătoase și naturale. Și, bineînțeles, pentru a face proprietarii cu dare de mână foarte fericiți când privesc patrupedul delectându-se de pildă cu „dogguccino”, un preparat făcut cu spirulină organică și acoperit cu o crustă de nucă de cocos. „Lucrez în restaurante de mulți ani și este rar să vezi că fiecare oaspete are un zâmbet pe buze. Asta se întâmplă aici și este un sentiment unic”, mărturisește Massarweh.