Main menu

header

de Daniela Purgaru

Deţin recorduri ce îi califică drept cei mai mari câini din lume sau aspiră la acest titlu. Acestea sunt animalele de companie lătrătoare cu cea mai mare „greutate”.

George
Este Dog german, are 4 ani, măsoară 222 cm de la nas la coadă, 108 cm până la umeri şi cântăreşte nu mai puţin de 112 kg. El este cel mai mare câine la ora actuală, titlu luat recent de la Gibson, acesta decedând anul trecut. La aşa o anvergură, are şi un apetit pe măsură - circa 45 de kilograme de carne pe lună, el dormind în propriul său pat dublu.

Hercule
Este un Mastiff englezesc şi a deţinut recordul anii trecuţi pentru cel mai masiv câine din lume. El cântăreşte 128 kg, iar gâtul său măsoară în circumferinţă circa 96,5 cm.

Samson
Este şi el un Dog german de peste 100 kg ce, atunci când se ridică pe picioarele din spate, depăşeşte doi metri înălţime. El a fost luat de actualii stăpâni de la un centru pentru câinii fără stăpân, deoarece nimeni nu şi-l dorea.

Kell
Cel mai greu câine din lume a fost, la un moment dat, Kell, tot un Mastiff englezesc, acesta cântărind 130 kg. Femela este mai mică decât Hercule, însă este mai grea, iar valoarea hranei cosumate pe lună de ea depăşeşte 300 de dolari.

Boomer
Este un câine din rasa Terra Nova şi măsoară 213 cm de la nas la coadă.

Gibson
Din rasa Dog german, a fost, până nu demult, deţinătorul recordului de cel mai mare câine din lume. Faima lui a făcut înconjurul lumii, iar pozele sale au ajuns pe cele mai cunoscute materiale promoţionale. Nu cântărea mai mult de 80 kg, însă măsura, până la umeri, 108 cm şi 216 cm atunci când se înălţa pe labele din spate. Din păcate, el a decedat recent din cauza unui cancer osos.