Main menu

header

04-03-1de Dana Purgaru

Sar cu paraşuta, sunt în linia întâi pe front şi poartă camere video şi emiţătoare GPS pe teritoriile inamice, au la activ sute de ore de antrenamente grele, iar cea mai mare mulţumire a lor este o mângâiere din partea stăpânilor în costume de camuflaj. Aceştia sunt câinii care fac parte din misiunile militare speciale. Un astfel de militar canin a participat la operaţiunea în urma căreia a murit Osama bin Laden.

Armata SUA are circa 3.000 de soldaţi lătrători
Câinii din trupele speciale sunt atât cei mai eficienţi căutători de substanţe narcotice, de bombe sau de corpuri umane, cât şi excelenţi militari, ei reuşind ceea ce omului îi este imposibil: neimplicarea emoţională. Din acest motiv sunt folosiţi intens în misiuni pe câmpurile de luptă.
În prezent, cel mai mare contingent de lătrători de război este înrolat în armata SUA - aproximativ 3.000 de exemplare, prezente în special în Irak şi în Afganistan.
Potrivit armatei americane, un câine poate intra în programul avansat de dresaj numai după ce trece de perioada în care învaţă să se supună ordinelor antrenorului, iar controlul agresivităţii este una dintre cele mai importante etape ale dresajului.