Main menu

header

14-03-1de Ana Trifan

Au rămas fără stăpân, dar cu siguranţă nu vor muri de foame. Este cazul celor trei câini ai designerului de modă britanic Alexander McQueen, care s-a sinucis în 2010. McQueen a avut grijă să-i treacă în testament, înainte de a-şi lua viaţa, iar ultimele sale gânduri au fost tot pentru câinii săi, după cum avea să descopere Poliţia. De altfel, într-o expoziţie internaţională, organizată în 2009, când mai multe celebrităţi au fost rugate să prezinte ce au mai de preţ în viaţă, designerul britanic a expus fotografii cu câinii săi.

165.000 de dolari pentru două organizaţii care se ocupă cu protecţia animalelor
Alexander McQueen, celebrul designer de modă care s-a sinucis în februarie 2010, la vârsta de 41 de ani, a lăsat câte 82.000 de dolari fiecăruia din cei trei câini ai săi, rasa Bullterrier: Juice, Minter şi Callum. În aprilie anul trecut, Poliţia a găsit o carte pe spatele căreia designerul scrisese: „Aveţi grijă de câinii mei. Îmi pare rău, vă iubesc!”.
McQueen a lăsat aceeaşi sumă menajerei sale şi soţului acesteia - Marlene şi Cesar Garcia - pentru că l-au servit cu devotament de-a lungul timpului. Cesar a fost cel care l-a găsit pe designer spânzurat în dressigul din apartamentul său din Mayfair, Londra, în februarie 2010.
Designerul nu s-a gândit însă numai la animalele sale, ci şi la cele care au nevoie de ajutor. Astfel, prin testament, a mai lăsat câte 165.000 de dolari pentru două organizaţii care se ocupă cu protecţia animalelor: „Battersea Dogs and Cats Home” şi „Blue Cross Animal Wealfare Charity”. Aproximativ 26 de milioane de dolari au fost împărţiţi între trei organizaţii caritabile: „Terrence Higgins Trust” (care promovează sexul protejat), „The London Budhist Centre” şi „Sarabande Charity” (înfiinţată chiar de designer). McQueen, cunoscut ca Lee de prieteni şi apropiaţi, a fost cât de cât generos şi cu rudele: doi fraţi şi trei surori au primit circa 400.000 de dolari fiecare.

- Alexander McQueen, fiul unui şofer de taxi, s-a născut la periferia Londrei, în 1969. Şi-a întrerupt studiile la 16 ani şi a ales să se dedice domeniului modei, ajungând unul dintre cei mai influenţi designeri ai lumii.

Celebrităţile lasă milioane de dolari animalelor lor

Designerul Alexander McQueen nu e însă singurul care a ales să lase bani prin testament animalelor sale. Ba, dimpotrivă, am putea să spunem că suma lăsată de el e chiar una modestă dacă am compara-o cu banii pe care i-au lăsat alte celebrităţi câinilor sau pisicilor săi.
În 1931, americanca Ella Wendel a lăsat Pudelului pe care-l avea aproape 20 de milioane de dolari. În 1966, actriţa Beryl Reid a lăsat pisicilor sale casa pe care o deţinea şi care valora nu mai puţin de 1,6 milioane de dolari. În 1999, Christina Foyle, una dintre celebrele proprietare de librării din Londra, a lăsat fiecăreia dintre cele cinci pisici pe care le avea câte 32.000 de dolari pe an, pentru întreţinere.
Cireaşa de pe tort se pregăteşte însă să o pună celebra realizatoare şi prezentatoare tv Oprah Winfrey. Aceasta a anunţat deja că patrupezii săi vor moşteni circa 45 de milioane de dolari.