Main menu

header

de Elena Şerban

Există persoane care vor să iasă din tipare şi aleg reptile, iepuri, capre sau chiar porci pe post de... cel mai bun prieten. Totuşi, un canadian a depăşit limitele imaginaţiei în ceea ce priveşte animalul preferat.

Domesticit de mic
Jim Sautner are pe post de animal de companie un... bivol cu o greutate de nu mai puţin de 850 de kilograme. Animalul se numeşte Bailey Junior şi este în casa familiei Linda şi Jim Sautner, din orăşelul Alberta, din Canada, de peste trei ani. Soţii l-au îndrăgit pe bivol încă de când acesta avea doar 4 săptămâni. L-au găsit pe un câmp, l-au hrănit cu suzeta şi l-au îngrijit. Pe măsură ce anii treceau, chiar dacă animalul lua proporţii impresionante, cei doi au refuzat să îl dea pe Bailey.

Iubit de toată familia
Bivolul are un adăpost special în curte, iar cei doi soţi au grijă de el ca de propriul copil. Mai mult, Jim îl ia pe bivol peste tot. În acest sens, şi-a modificat maşina, pentru ca animalul să poată călători fără probleme.
Cei şase copii şi opt nepoţi ai cuplului Sautner nu au nicio problemă cu ciudatul animal de casă. Ba, dimpotrivă. L-au îndrăgit şi nu concep să ajungă în casa din Alberta şi să nu se joace cu Bailey.
Singurul mare regret al celor din familia Sautner este că nu au reuşit să îl dreseze pe bivol să meargă la toaletă într-un singur loc.
Conform Cărţii Recordurilor, Bailey este cel mai mare animal de casă din lume.