Main menu

header

de Ana Trifan

- Soarta le zâmbeşte şi unor necuvântătoare

Un Ciobănesc German şi-a permis să cumpere casa Madonnei, un motan ce a fost găsit pe străzi s-a ales cu 10 milioane de euro, iar o broască ţestoasă a fost trecută în testamentul unei milionare britanice. Să tot ai viaţă de animal...

10 milioane de euro pentru motan
Un motan din Italia a devenit, în decembrie anul trecut, cea mai bogată felină din lume, după ce a moştenit 10 milioane de euro de la stăpâna sa. Maria Assunta, o italiancă din Roma, a murit la vârsta de 94 de ani şi a lăsat toată averea lui Tomasso, un motan de culoare neagră pe care îl găsise abandonat pe străzile capitalei italiene în anul 2007.
Tomasso deţine acum câteva conturi grase în bancă, mai multe case şi vile pe tot teritoriul Italiei. Avocaţii Anna Orecchioni şi Giacinto Canzona, care au reprezentat-o pe Maria Assunta, au declarat că aceasta şi-a scris testamentul şi l-a depus la biroul lor din Roma încă din octombrie 2009. Avocata i-a explicat atunci stăpânei motanului că, potrivit legii italiene, un animal nu poate moşteni direct banii şi proprietăţile. Femeia a cerut să fie căutată o asociaţie pentru animale care ar fi putut primi averea dacă dovedea că era capabilă să aibă grijă cum se cuvine de Tomasso. Nicio fundaţie nu a reuşit însă să o convingă pe bătrână.
Apoi, la începutul anului trecut, Maria le-a spus avocaţilor despre o asistentă pe nume Stefania, care o îngrijea din când în când şi care era, la rândul său, o mare iubitoare de animale. Cum avocaţii nu au dat de urma vreunei rude în viaţă a bogătaşei, au decis că Stefania e cea mai în măsură să administreze averea cuvenită lui Tomasso. „Să fiu sinceră, nu are nevoie de atâţia bani, e fericit cu un castron cu lapte şi câţiva biscuiţi”, a spus Stefania despre motan. Infirmiera a mai adăugat că nu a bănuit niciodată că stăpâna lui Tomasso e atât de bogată.

Cimpanzeul înstărit
Şi cimpanzeul Kalu a primit de la stăpâna sa, Patricia O’Neill, o moştenire de peste 50 de milioane de euro. Patricia, soţia fostului campion australian de înot Franck O’Neill şi fata contesei de Kenmore, a mărturisit că animalul i-a căzut drag de când l-a văzut pentru prima oară legat de un copac, în curtea consulului Argentinei din Zair. Se pare însă că multe dintre milioanele moştenite de Kalu au fost doar pe hârtie şi că Patricia O’Neill ar fi fost mai degrabă plină de datorii decât bogată în momentul în care a decedat.

Gigoo, puiul cu 8 milioane de euro
În timp ce fraţii şi surorile lui zac în galantare sau au fost de mult făcuţi friptură, puiul Gigoo o boiereşte. Şi asta pentru că stăpâna sa, văduva milionarului Miles Blackwell, i-a lăsat o avere de circa 8 milioane de euro.

Căţei căpătuiţi
Deşi Sheba, un Terrier Maltez, a moştenit iniţial peste 8 milioane de euro, s-a ales în final cu „doar” 1,2 milioane de euro, pentru că rudele fostei stăpâne au câştigat în instanţă restul banilor.
Alţi căţei bogaţi sunt Tina şi Kate, care au moştenit de la stăpânul lor o casă şi peste 1 milion de euro. De asemenea, prin testament, o persoană este plătită pentru a avea grijă de cele două patrupede şi de casa în care locuiesc.

Silverstone, ţestoasa putred de bogată
Ţestoasa Silverstone, botezată după circuitul de Formula 1 al Marii Britanii, a intrat în posesia a circa 20.000 de euro, prin testament, de la stăpâna sa, milionara britanică Christina Foyle. Broasca a primit acest nume pentru că s-a dovedit mult mai rapidă decât s-ar fi aşteptat cineva de la o ţestoasă.

Un Ciobănesc German a „cumpărat“ casa Madonnei
Totuşi, nu e cazul să fiţi prea impresionaţi de averea motanului cu blăniţă neagră de la Roma. Pentru că mai are mult de... mieunat până să-l ajungă, din punct de vedere financiar, pe câinele Ciobănesc German Gunther, cel mai bogat animal din lume. Acesta are o avere de peste 100 de milioane de euro. Gunther a moştenit banii de la tatăl său, care i-a primit prin testament de la stăpâna sa, Karlotta Liebenstein. Pe lângă toate cheltuielile obişnuite, necesare în viaţa sa de patruped, Gunther a „cumpărat” fosta casă a Madonnei, de la Miami, dar şi o trufă foarte rară, în valoare de circa 1.200 de euro.