Main menu

header

de Veronica Zărescu

Tunsoarea micuţilor neastâmpăraţi presupune artă şi precizie şi de aceea este nevoie de mâna unui profesionist. Dacă nu vă permiteţi să mergeţi la un salon special, vă puteţi luaţi inima în dinţi şi să tundeţi copilul acasă. Noi vă oferim sfaturile specialiştilor:

Profesioniştii vă sfătuiesc
Tundeţi copilul pe părul uscat, pentru este mai uşor de tăiat drept şi de egalat. Pentru a tăia corect părul micuţului trebuie să respectaţi patru etape:
1. Trasaţi întâi conturul urechilor;
2. Formaţi linia cefei;
3. Luaţi din lungime de jur-împrejur şi în vârful capului;
4. Încheiaţi cu bretonul.
Dacă nu sunteţi îndemânatici, atunci apucaţi şuviţele între degetul arătător şi cel mijlociu şi tăiaţi tot ce depăşeşte. Dacă sunteţi ceva mai curajoasă şi vreţi să tundeţi cu ajutorul unui pieptene, atunci trebuie să îl treceţi prin păr, să îl opriţi la lungimea dorită şi să tăiaţi chiar la baza acestuia.
Pieptănaţi cu grijă şi trasaţi cărări dintr-o parte în alta a capului, din doi în doi centimetri. Pentru un tuns în trepte, filat, pieptănaţi invers, ridicând părul cât mai departe de craniu şi tăiaţi tot ce depăşeşte pieptenele aflat în poziţie oblică. Pentru a încheia tunsoarea cu un breton corect echilibrat, lăsaţi să cadă părul drept pe frunte şi tăiaţi-l, dar nu mergeţi prea mult în lateral, adică aproape de colţul sprâncenelor.

Şi bebeluşii pot fi moderni
Părinţilor care nu aşteaptă tăierea moţului sau ruptul turtei pentru a le face o tunsoare şic micuţilor, profesioniştii au câteva sfaturi utile:
- dacă este prea mic să stea în şezut, atunci aşezaţi bebeluşul pe burtică pe masa de înfăşat şi acoperiţi-l cu o folie de plastic;
- după ce îl tundeţi la ceafă şi în vârful capului, îl întoarceţi pe spate, pentru a egala părţile laterale şi bretonul;
- firul de păr al bebeluşului este foarte subţire şi este mai uşor de tuns dacă îl umeziţi cu un prosop ud.

Trucuri pentru frizura perfectă
Pentru copiii cu părul rar se recomandă să tundeţi doar vârfurile şi să păstraţi desimea cât mai mult posibil. Dimpotrivă, dacă micuţul are părul foarte des, atunci alegeţi o tunsoare scurtă şi în scări. În cazul în care copilul are fruntea lată, atunci se recomandă să lăsaţi un breton mai lung, iar dacă este prea îngustă, atunci puteţi chiar renunţa la noţiunea de breton. De regulă, nu se lasă breton copiilor până pe la 3 ani, pentru că le acoperă faţa şi chiar poate afecta vederea.