Main menu

header

de Veronica Zărescu

Spălatul şi uscatul scutecelor de acum 20 de ani au rămas numai în poveştile mamei sau ale bunicii. Piaţa producătorilor de profil prezintă o gamă largă de scutece accesibile oricărui buzunar şi potrivite pentru fiecare etapă de creştere a bebeluşului.

Alegerea „schimburilor” potrivite
În primul rând se recomandă să cumpăraţi un număr redus de scutece de schimb pentru primele zile de viaţă ale bebeluşului, pentru că puteţi avea surpriza ca micuţul dumneavoastră să fie mai mare sau mai mic decât v-aţi aşteptat şi să nu îi vină bine. Sau să fie… alergic. De câţiva ani se găsesc vreo trei variante de pamperşi numai pentru nou-născuţi. Se deosebesc prin mărimea lor, în funcţie de greutatea bebeluşului, menţiuni pe care le veţi vedea scrise pe ambalaj. Ar fi bine ca şi în primele luni să cumpăraţi pachete medii de scutece, pentru că veţi fi uimiţi cât de repede creşte copilul şi veţi trece la măsura următoare. La fiecare tip de pampers veţi avea diferite facilităţi:
- unele sunt mai absorbante;
- altele au diverse creme cu arome plăcute bebeluşului;
- forma anatomică poate fi diferită între firmele producătoare;
- există scutece mai elastice, care permit mişcarea bebeluşului;
- pot fi promoţii în funcţie de numărul scutecelor sau anumite bonusuri acordate la cumpărarea acestor produse.

Şerveţelul umed, un produs util
La fel de utile sunt şi şerveţelele umede, ce asigură ştergerea şi hidratarea pielii bebeluşului la schimbarea scutecului. În cazul în care micuţul dumneavoastră are piele mai sensibilă, atunci folosiţi şi un unguent special sau cremă de gălbenele.