Main menu

header

de Veronica Zărescu

Apariţia unui copil dorit într-o familie este o adevărată bucurie. S-a demonstrat ştiinţific că stimularea fătului poate fi făcută încă din viaţa intrauterină. Se ştie că orice trăire a viitoarei mămici, pozitivă sau negativă, se răsfrânge şi asupra copilului.

Muzica simfonică îi inspiră echilibru
Primele trei luni din perioada intrauterină sunt cele mai importante pentru formarea şi dezvoltarea ulterioară a fătului, punându-se accent în special pe sănătate, pe un regim alimentar echilibrat, bogat în vitamine, minerale şi grăsimi (de genul omega 3) şi pe echilibrul psihic al mamei. Poate vă întrebaţi ce vreau să spun cu acest: „Stimulaţi-vă copilul încă de la început!”. Puteţi crea o legătură puternică încă din primele zile ale concepţiei, explicând „sâmburelui de om” tot ceea ce faceţi, punându-i muzică, în special simfonică, fiindcă inspiră o stare de linişte şi de echilibru, mângâindu-l... Fiecare gest pe care-l veţi face îi va influenţa dezvoltarea şi, când se va hotărî să vină pe lume, va fi un copil fericit şi echilibrat, deoarece ştie că este dorit şi iubit. Odată apărut în viaţa dumneavoastră, puteţi continua programul de stimulare şi de educare.

Implicaţi-vă în procesul creativ!
S-ar putea ca unele mămici să fie reticente faţă de aceste lucruri, dar veţi observa că un copil căruia i se vorbeşte foarte mult încă de la început va comunica mult mai repede decât unul căruia abia i se adresează câteva vorbe... „Ce să-i spun, oricum nu înţelege nimic?!”.
Dacă doriţi să aveţi un copil inteligent, vorbiţi-i foarte mult, citiţi-i poveşti, puneţi-i muzică de calitate şi veţi vedea că dezvoltarea sa intelectuală va fi superioară faţă de cei care nu au fost stimulaţi la momentul potrivit. Părinţii sunt cei care pot participa activ la formarea şi dezvoltarea puiului lor, implicându-se, încă de la început şi în mod constant, în procesul educativ.
Întotdeauna un copil se va dezvolta frumos dacă va beneficia de iubire, atenţie şi comunicare.