Main menu

header

de Veronica Zărescu

Fiecare copil are stilul său de a suge tetinele, aşa că nu se poate stabili o perioadă fixă la care să fie necesară schimbarea acestora. Trebuie doar să le verificaţi periodic, pentru a observa semnele unei eventuale deteriorări.

Este necesară înlocuirea tetinelor atunci când:
- laptele curge tare prin orificiu când întoarceţi biberonul cu vârful în jos;
- tetina începe să se decoloreze, devine lipicioasă sau se deformează.
Unul dintre primele semne ale uzurii este subţierea materialului din care este făcută. Cu suzeta este mai simplu. Trebuie schimbată atunci când devine lipicioasă, fără să mai aşteptaţi să se rupă. Pentru a testa rezistenţa unei tetine, trageţi tare de vârf. Aceasta trebuie să revină la forma iniţială după ce îi daţi drumul. Dacă nu se întâmplă acest lucru, atunci trebuie înlocuită, fiindcă este prea uzată.

Nu riscaţi siguranţa copilului!
Dacă nu schimbaţi la timp tetina, aceasta se poate dezmembra, iar bucăţile rupte ar putea provoca înecarea bebeluşului. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi dacă orificiul tetinei se lărgeşte prea mult şi laptele curge prea tare. Nu neglijaţi nici sticla biberonului! În cazul în care se ciobeşte sau se crapă, micuţul se poate tăia sau zgâria. Dacă optaţi pentru biberoane de unică folosinţă, ţineţi cont de recomandările producătorului şi aruncaţi-le după utilizare. Este cel mai sigur pentru copilul dumneavoastră.