Main menu

header

de Veronica Zărescu

Vremea frumoasă poate fi un motiv serios pentru un pic de mişcare în aer liber. Fie că alegeţi un teren de sport, plimbările prin parc sau băncuţele din jurul blocului, important este să scoateţi copilul afară. Razele soarelui au un rol deosebit de important pentru dezvoltarea celui mic, pentru că favorizează asimilarea şi fixarea calciului în organism. Ca să vă stimulăm să vă strecuraţi în program măcar o oră pe zi pentru plimbare, vă vom prezenta, pe parcursul mai multor numere ale revistei noastre, câteva accesorii moderne care să provoace copilul să facă mişcare.

Prima maşinuţă
O dată cu primii paşi ai copilului apar şi tentaţiile pentru orice jucărie care îl ajută la deplasare. Premergătorul e foarte bun, dar în casă. Pentru afară, producătorii din domeniu se întrec în oferte care mai de care mai colorate şi mai tentante. Triciclete, maşinuţe electrice sau cu pedale, buburuze sau tractoraşe mobile te îmbie să le alegi din magazin. Totuşi, trebuie să fiţi atenţi la măsurile de siguranţă, mai ales dacă este vorba despre un copil mic.

Tricicleta, pentru „puturoşi”
Modelul tricicletei cu mâner, cadru şi suport pentru picioare a devenit foarte răspândit prin parcuri. Este soluţia perfectă atât pentru copil, care poate avea o poziţie confortabilă şi câteva jucării la îndemână, cât şi pentru părinte, care împinge din spate tricicleta şi o ghidează în direcţia dorită. Un astfel de accesoriu poate fi cumpărat începând de la 1 an, dar cu anumite condiţii:
- roţile să fie din cauciuc şi să aibă o greutate care să asigure stabilitatea micului vehicul;
- mânerul să fie conectat la roţi, pentru a permite ghidarea copilului (dacă este fix, atunci micuţul trebuie să întoarcă de ghidon pentru a lua direcţia dorită);
- pe lângă cadrul de plastic din jurul brâului celui mic, tricicleta trebuie să aibă şi ham inclus, pentru a împiedica alunecarea copilului prin spaţiul dintre şa şi cadru;
- partea din faţă a tricicletei să aibă greutatea necesară pentru a împiedica răsturnarea pe spate a micuţului;
- optaţi pentru un model care să aibă şi parasolar, pentru că, uneori, şi la anumite ore, prea mult soare dăunează.
Preţul unei astfel de triciclete variază între 150 şi 1.000 de lei, în funcţie de calitatea materialului din care este făcută, de îmbunătăţiri şi de producător. (va urma)