Main menu

header

de Veronica Zărescu

Până pe la 3 ani, la fiecare deplasare cu bebeluşul ar trebui să aveţi un cărucior la îndemână. De cele mai multe ori, acest aspect este neglijat de părinţi, care ajung la sfârşitul plimbării cu copilul în braţe.

Este recomandat modelul tip „umbrelă”
Chiar şi după ce merge bine, micuţul va obosi destul de repede în timpul plimbărilor şi va dori să se aşeze. De aceea este important să aveţi la îndemână căruţul. La fel de important este acesta şi în vacanţe, pentru că cel mic se poate odihni ori de câte ori doreşte şi poate chiar să adoarmă în timpul deplasării. Singura problemă la deplasarea căruciorului cu maşina este cea a spaţiului pe care îl ocupă, aşa că vă recomandăm să achiziţionaţi un model tip „umbrelă”, care este foarte uşor de transportat şi de manevrat.

Spătarul trebuie să aibă trepte de reglare
Înainte de a achiziţiona căruciorul de voiaj trebuie să vă informaţi foarte bine în legătură cu facilităţile pe care le prezintă modelul dorit. Acesta ar fi bine să aibă roţi pivotante, frână pe spate, parasolar şi bară de protecţie. La fel de important este şi faptul că noul accesoriu trebuie să fie dotat cu trepte de reglare la spătar, pentru a permite o poziţie comodă când copilul adoarme.
Opţional, căruciorul de voiaj ar putea avea la spate un coş pentru schimburi sau suport reglabil pentru picioruşe.
Cu toate că aceste modele sunt confecţionate din aluminiu şi au o greutate redusă, asiguraţi-vă că prezintă stabilitate la mers, fără a exista riscul ca micuţul să cadă în faţă sau în spate. Un model simplu, fără nicio îmbunătăţire, costă între 80 şi 150 de lei, iar unul mai confortabil porneşte de la 250 de lei.