Main menu

header

de Veronica Zărescu

Skateboarding-ul este, poate, cel mai popular sport extrem practicat în rândul tinerilor. În România există din ce în ce mai multe skate-parcuri, iar magazinele de profil au o gamă variată de accesorii specifice acestui sport. Acesta, împreună cu alte câteva activităţi, este foarte indicat celor mici.

Longboard
Longboard-ul este înrudit cu skateboard-ul şi se evidenţiază de acesta prin forma, mărimea şi modul diferit de utilizare a plăcii. Acesta poate fi folosit pentru transportul în mediul urban (cruising, commuting), coborâri la viteze mari (downhill), alunecări controlate pe asfalt (sliding) sau slalom. Greutatea şi mărimea mai mare a longboard-ului reprezintă un dezavantaj în faţa skateboard-urilor la capitolul trick-uri (manevre, sărituri), însă senzaţiile oferite compensează din plin acest mic inconvenient.

Skateboarding
Skateboarding-ul are o istorie foarte bogată şi o evoluţie interesantă. Dacă la începutul anilor 1900 s-au creat plăci de care erau prinse axe cu două sau cu patru roţi şi cu un mâner ataşat, în zilele noastre se concentrează mai mult pe stilul „street”. Industria din acest domeniu este plină de diferite firme şi pieţe de desfacere a produselor legate de skateboarding.

Waveboard-ul Ripstik
Waveboard-ul Ripstik combină senzaţiile şi mişcările din snowboarding şi din surfing. Această placă flexibilă, cu aderenţă sporită şi roţi pivotante, este visul oricărui adolescent. Ripstik înaintează fără a fi nevoit să împingi cu piciorul în pământ. În plus, roţile pivotante sunt dotate cu arcuri, pentru a ajuta la viraje şi pentru a prinde viteză. Atenţie! Ripstik trebuie folosit doar cu echipament de protecţie: cască, genunchiere, cotiere şi mănuşi.

Sole Skateboard
Sole Skateboard oferă posibilităţi infinite pentru a exersa diverse scheme şi este atât de mic, încât poate fi transportat în ghiozdan. Are un sistem unic şi design cu trei roţi de 65 mm, din silicon. Roata frontală pivotantă şi platforma specială, de dimensiunea piciorului, oferă un control deosebit în timpul mersului.
În numărul viitor al revistei noastre vom acorda atenţie micilor pasionaţi de carturi sau de alte maşinuţe cu baterie ori cu pedale. (va urma)