Main menu

header

de Veronica Zărescu

Vremea e frumoasă, aveţi chef de plimbare şi distracţie, dar bebeluşul are ore fixe pentru masă. Aşa că, de multe ori, prânzul, gustarea sau cina vor fi consumate de el în aer liber.

Laptele trebuie preparat pe loc
Transportul acestor alimente trebuie făcut în recipiente speciale, izolate termic, pentru a evita expunerea prelungită la soare. În funcţie de vârsta bebeluşului şi de ora plimbării, hrana poate fi solidă sau lichidă. Pentru sucul de fructe se recomandă utilizarea unui termos pentru transport şi consumul lui în cel mult două ore de la preparare. Cu laptele este un pic mai complicat, pentru că acesta nu poate fi păstrat mai mult de o oră de la preparare. Aşa că se recomandă să îl pregătiţi pe loc, atunci când micuţul doreşte să pape. Pentru acest lucru este necesar biberonul cu apă potrivită până la gradaţia dorită şi laptele praf măsurat. Există recipiente cu gradaţie specială pentru măsurile de lapte. Uşor de transportat datorită dimensiunilor reduse, acestea au compartimente speciale pentru câte o porţie.

Luaţi biscuiţi în parc
Este la fel de important să izolaţi termic şi mâncarea solidă. Pentru aceasta se găsesc recipiente termoizolante de diverse tipuri şi dimensiuni, cum ar fi: castronele, gentuţe sau cutii. Important este să preparaţi hrana cu puţin timp înainte de plecare şi să vă asiguraţi de eficienţa izolării recipientului în care o puneţi. Şi, bineînţeles, să nu uitaţi linguriţa, baveţica, şerveţelele şi apa de băut.
Biberonul sau cănuţa cu apă nu necesită protecţie termică, pentru că poate fi consumată la orice temperatură pozitivă rezonabilă în timpul sezonului cald.
Un mic truc pe care îl recomandăm mămicilor începătoare: luaţi întotdeauna la dumneavoastră câţiva biscuiţi pentru a-i da bebeluşului să îşi facă de lucru în timpul plimbării. Astfel, îşi va păcăli foamea apărută din senin de la ieşirea în aer liber şi îşi va respecta programul iniţial de hrană la orele la care este obişnuit.