Main menu

header

de Veronica Zărescu

Informaţia de orice gen, de la divertisment la documentare, animaţie sau ştiri, este importantă pentru oricine. Dar, pe lângă latura pozitivă, există şi cea negativă ce-ţi influenţează viitorul. Dependenţa de televizor poate pune stăpânire atât pe viaţa copiilor, cât şi pe cea a adulţilor.

Numărul supraponderalilor a crescut
Tendinţa multor copii în zilele noastre este de a sta ore în şir în faţa micului ecran şi de a urmări desene animate sau filme pentru vârsta lor. Şi cum tot au la ce se uita (pentru că gama posturilor tv pentru cei mici s-a extins foarte mult în ultimii ani), vor „ronţăi” pufuleţi, chipsuri, ciocolată şi alte alimente ce nu necesită preparare. Toată această ocupaţie se desfăşoară în detrimentul activităţilor în aer liber, motiv pentru care numărul supraponderalilor a crescut îngrijorător în ultima perioadă.

Ocupaţiile extraşcolare sunt binevenite
Poate că unii părinţi sunt mulţumiţi că îşi ştiu copiii în siguranţă acasă, la televizor, decât „să bată străzile”. Dintr-un anumit punct de vedere au dreptate, deoarece străzile nu mai sunt atât de sigure în ultima vreme, dar ar fi mult mai bine dacă le-ar găsi o ocupaţie extraşcolară, bazată pe mişcare. Ar putea să se orienteze către un sport care are beneficii atât asupra sănătăţii, a dezvoltării fizice, cât şi asupra dezvoltării intelectuale. Este de preferat orice altă activitate educativă în afara statului la televizor şi a consumului excesiv de hrană rece sau dulciuri. Sănătatea copiilor este mult mai importantă decât privitul la televizor, iar ceea ce mănâncă ţine de părinţi, deoarece ei le stabilesc regimul alimentar. Dacă doriţi să aveţi copii sănătoşi trebuie să vă implicaţi în viaţa lor, pentru a-i ghida pe drumul cel bun.