Main menu

header

de Veronica Zărescu

Una dintre „senzaţiile” pentru copii este kartul cu pedale. Ingenios, rapid şi distractiv, acesta solicită mintea şi trupul în egală măsură. În plus, cadrul din oţel, frânele pe disc şi roţile pneumatice de mari dimensiuni asigură stabilitate, siguranţă şi rezistenţă maxime. O astfel de maşinuţă este ideală pentru copii cu vârste între 4 şi 12 ani şi cu înălţimea între 105 cm şi 150 cm. Cel mai ieftin model porneşte de la 200 de lei, iar cel mai sofisticat depăşeşte 1.000 de lei.

Avantajele pedalării
Kartul cu pedale este recomandat copiilor în detrimentul celui motorizat, pentru că solicită întreaga musculatură şi permite un control strict al vitezei în raport cu terenul pe care rulează. La cel cu baterii este posibil să se ajungă la o viteză mare, care să pună în pericol copilul la curbe. Poziţia în timpul pedalării este una corectă, care permite un efort susţinut şi benefic pentru dezvoltarea armonioasă. În funcţie de modelul ales, scaunul poate fi reglabil în raport cu înălţimea posesorului şi poate fi dotat cu un scaun mai înalt pentru a vedea mai bine în exterior.

Se foloseşte echipament de protecţie
Un echipament de protecţie adecvat elimină riscul unor accidentări grave în timpul curselor din parc. Nu trebuie să lipsească genunchierele, cotierele şi casca. Opţional, puteţi cumpăra mănuşi speciale pentru biciclişti (fără degete), pentru a permite copilului să manevreze prompt volanul.
Important este să nu se meargă pe un teren accidentat, cu denivelări şi gropi, deoarece kartul se poate răsturna. La fel de recomandat este şi ca suprafaţa să fie cât mai deschisă şi să permită păstrarea unui spaţiu corespunzător între maşinuţe. Există modele şi pentru adulţi, aşa că, dacă vă ţin spatele şi buzunarul, provocaţi ştrengarul la o întrecere în familie.
Articolul din numărul viitor al revistei noastre îl vom dedica micilor amatori de ciclism şi modernizărilor aduse, în ultimii ani, bicicletelor.