Main menu

header

de Veronica Zărescu

Chiar dacă terenurile sportive sunt destul de puţine la număr în ţara noastră, acest lucru nu vă poate împiedica să exersaţi împreună cu cei mici o lovitură de minge cu racheta de tenis sau o aruncare la coşul de baschet. În plus, producătorii de accesorii sportive vin în întâmpinarea celor dornici de mişcare în aer liber cu o gamă variată de accesorii care vă pot ajuta să improvizaţi un teren de sport chiar la dumneavoastră în curte, în părculeţ sau în spatele blocului. Nu aveţi nevoie decât de un teren nivelat şi de câţiva parteneri dornici de distracţie.

Swing-ball, un pachet cu mai multe jocuri
Swing-ball oferă micilor poznaşi posibilitatea de a-şi dezvolta aptitudinile fizice şi să facă mişcare într-un spaţiu restrâns încă de la vârsta de 3 ani. Se pot juca mai multe sporturi precum fotbal, tenis, volei sau baschet, iar „centrele” de joacă pot încăpea într-o cutie şi se asamblează oriunde, foarte rapid. De regulă, aceste accesorii sunt formate dintr-o bază, care poate fi umplută cu apă sau nisip, pentru a-i asigura stabilitatea, şi o minge de tenis sau de fotbal prinsă cu o sfoară de bază. Copilul loveşte mingea, iar aceasta se îndepărtează atât cât îi permite sfoara şi revine la bază. De asemenea, există modele cu două baze mai mici care permit instalarea unui fileu de volei sau a unei mese de ping-pong ori un suport pentru coşul de baschet, reglabil pe înălţime.

Costă între 150 şi 1.000 de lei
Este adevărat că nu se compară cu exerciţiile practicate pe terenurile special amenajate, dar aceste jucării pentru exterior le permit copiilor să încerce diverse sporturi şi să vadă ce le place mai mult. În plus, oricum ar fi sportul, mişcarea este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici. Despre distracţie nu mai vorbim. Aceste centre swing-ball reprezintă o atracţie extraordinară. Ele pot fi cumpărate din magazinele de profil sau prin internet, iar preţul variază în funcţie de numărul sporturilor din pachet, de la 150 de lei la 1.000 de lei.