Main menu

header

Orice curs de educaţie prenatală autorizat vă va ajuta să aveţi un psihic bun şi o naştere mai uşoară

     Este foarte important să alegeţi acele cursuri de educaţie prenatală, care să vă ajute să primiţi informaţiile de care aveţi nevoie pentru a fi pregătită să duceţi o sarcină în condiţii normale.
     O programă de curs ce susţine naşterea ca fiind normală, naturală şi sănătoasă oferă femeilor capacitatea de a lua decizii privind îngrijirea medicală.  Conţinutul cursurilor include prezentarea travaliului normal, a naşterii şi a perioadei postnatale. Astfel, la un curs Lamaze puteţi învăţa: 
- poziţionarea pentru travaliu şi naştere; 
- tehnici de relaxare şi masaj ce uşurează durerea;
- cum să vă menţineţi un psihic bun în timpul travaliului;
- informaţii cu privire la procedurile medicale; 
- tehnici de alăptare;
- cum să aveţi un stil de viaţă sănătos.

Travaliul, semnalul venirii pe lume a bebeluşului
     În timpul ultimelor săptămâni de sarcină, atât corpul mamei, cât şi al bebeluşului se pregătesc pentru naştere. De-a lungul unei perioade de câteva săptămâni, o mamă poate să simtă contracţii neregulate, ce ajută cervixul să se subţieze şi, poate, chiar să se dilate câţiva centimetri. Mulţi cercetători cred că atunci când bebeluşul este gata pentru viaţă în afara uterului mamei sale, corpul său eliberează cantităţi mici de hormoni, ce semnalează hormonilor mamei iniţierea travaliului.

     Dacă acesta nu se declanşează de la sine şi există motive justificate, medicul obstetrician poate opta pentru inducerea artificială a acestuia. Conform Colegiului American de Obstetrică şi Ginecologie, travaliul ar trebui să fie indus numai în următoarele situaţii: - atunci când punga de apă din jurul bebeluşului se sparge, iar travaliul nu începe;  - atunci când sarcina mamei a ajuns la 42 de săptămâni;  - atunci când tensiunea arterială a mamei este prea mare;  - atunci când mama are alte probleme de sănătate, cum ar fi diabetul sau boli pulmonare, ce pot afecta bebeluşul;  - atunci când mama are o infecţie uterină.
Veronica Zărescu