Main menu

header

503 9 1de Carmen Ciripoiu

Durerile de spate vă dau bătăi de cap de ceva vreme? Este momentul să nu treceți cu vederea acest lucru și să apelați cu încredere la cele mai bune metode naturiste împotriva sciaticii.

Cauzele apariției bolii

Sciatica are ca simptom frecvent o foarte mare durere a piciorului, care se simte ca o crampă, fiind de multe ori de neîndurat. Durerea poate crește atunci când bolnavul stă jos, când strănută sau când tușește. Un caz mai rar, dar întâlnit, este imposibilitatea de a îndoi genunchiul sau de a mișca degetele de la picioare. Principalele cauze ale apariției bolii sunt: hernia de disc, artroza, fractura bazinului, luxația șoldului și, nu în ultimul rând, compresia exercitată asupra rădăcinilor nervoase L5 sau S1.

Terapie cu jar de lemne

Bătrânii spun că atât pentru lumbago, cât și pentru sciatică, cel mai bun remediu este jarul de lemne. Concret, se face un foc în sobă, iar pacientul se așază astfel încât partea bolnavă să-l dogorească. Alături se pune un lighean cu apă rece. Când pacientul este înfierbântat, se șterg șalele cu o cârpă înmuiată în apă rece, apoi va sta în continuare la foc. Tratamentul durează 20 de minute și se face de două ori pe zi, timp de zece zile. Specialiștii spun că ghimbirul, prin cei 500 de compuși ai săi, prezintă incredibile proprietăți inflamatorii și analgezice, asemănătoare cu cele ale aspirinei, calmând rapid durerile locale. Se folosesc cataplasme, care au efecte benefice nu numai în sciatică, ci și în cazurile de entorse. Se fierb două liguri cu ghimbir pudră sau tăiat foarte fin cu o jumătate de litru de apă, se lasă amestecul să se răcească ușor, apoi se înmoaie o compresă, care se aplică pe zona dureroasă. Pentru a se evita răcirea prea bruscă a acesteia, se acoperă cu o altă compresă uscată, apoi se fixează cu leucoplast. Dacă durerea este profundă, procedeul se repetă de câteva ori pe zi.

Incredibila pastă de ceapă verde

Cataplasmele cu decoct de tătăneasă sunt un elixir de excepție în lupta cu sciatica. La 200 ml apă care dă în clocot se adaugă o lingură cu rădăcină mărunțită. Se fierbe o jumătate de oră, iar soluția, strecurată, se folosește pentru comprese. Dacă durerea se agravează la frig, e momentul ca pacientul să apeleze cu încredere la pasta de ceapă verde. Se toacă doar partea albă de la câteva cepe verzi, se prăjește ușor, apoi se învelește într-o bucată de bumbac. Se păstrează pe locul dureros aproximativ 20 de minute. Atenție! Tratamentul se oprește imediat dacă apar reacții alergice.

Faceți trei băi cu coji de nuci pe săptămână

Infuzia din coada-calului, pir, troscot și soc, în părți egale, este, de asemenea, un balsam pentru cei care se confruntă cu această boală. Se infuzează o linguriță din acest amestec în 250 ml apă clocotită, apoi se strecoară. Se consumă două-trei căni pe zi. Pentru durerile de coloană și sciatică, extrem de eficiente sunt și băile cu decoct din frunze și coji de nuci. Sunt necesari zece litri de apă, în care se pun frunzele și cojile de nuci verzi, se lasă la fiert o jumătate de oră, apoi lichidul se strecoară. Preparatul se adaugă în apa din cadă. Sunt indicate trei băi pe săptămână.

Tulpini de roșii pentru menținerea flexibilității articulațiilor

Vrejurile care rămân toamna, după culesul roșiilor, se taie mărunt și se amestecă bine cu un litru de apă (nu mai mult de două-trei tulpini). Se lasă la fiert 20 de minute, iar lichidul obținut se folosește pentru băi locale sau comprese aplicate pe locurile dureroase. Lichidul este la fel de bun și dacă se reîncălzește de două-trei ori.

Uleiuri de excepție

Un efect imediat și garantat împotriva durerii îl are fricționarea locului dureros cu un amestec de ulei din migdale dulci cu ulei esențial de ghimbir. La rândul său, uleiul de tarhon este de un real ajutor în sciatică. În 200 ml ulei de măsline se pun două linguri cu ulei de tarhon. Se lasă la macerat zece zile, se strecoară, se depozitează într-un recipient închis la culoare și se păstrează la rece. La nevoie, se masează locurile dureroase. O rețetă antică, ce și-a păstrat succesul și acum, este cea din lapte cu usturoi. Se pisează un cățel de usturoi și se amestecă împreună cu lapte crud. Se consumă o cană-două pe zi. Durerea de sciatică va rămâne doar o neplăcută amintire. De asemenea, se poate opta cu succes pentru maceratul de sunătoare și miere. Se pune la fiert într-un litru de apă un pumn cu flori de sunătoare, se lasă zece minute, apoi se răcește. Preparatul se amestecă bine cu un kilogram de miere și cu un sfert de litru de rachiu de drojdie. Se consumă, zilnic, o ceșcuță, înainte de mesele principale.

Beţi sucuri de legume

Pentru a ține în frâu neplăcuta sciatică, specialiștii recomandă și consumul unui suc de legume cu efecte incredibile. Se pun în storcător 300 g morcovi, 300 g cartofi, 200 g țelină, 200 g mere și 30 ml miere. Preparatul se consumă zilnic.

Nu staţi picior peste picior, nu purtaţi greutăţi în spate sau încălţări cu toc şi evitaţi mersul prin ploaie

Persoanelor cu dureri sciatice le este recomandat să evite expunerea la frig, efortul fizic excesiv şi mișcările bruște. Acestea trebuie să facă schimbări la locul de muncă, în așa fel încât să fie limitată solicitarea coloanei, iar acasă să doarmă pe un pat dur, fără pernă