Main menu

header

505 8 1de Raluca Grințescu

Pe vremea când părinţii mei au fost copii, ei nu au avut informaţiile pe care le avem noi astăzi. Consumau Pepsi Cola (era în vogă atunci), fumau un singur tip de ţigări (oferta era extrem de restrânsă), găteau cu untură etc. Totul era perfect şi în deplină siguranţă! Cel puţin aşa credeau. A trebuit să treacă zeci de ani ca să înţeleagă şi ei cu adevărat că un consum de alimente precum cele mai sus menționate au destul de multe efecte negative, însă, din cauza lipsei de informare şi a timpului în care au trăit, aceste lucruri erau ţinute secret, iar informaţiile nu prea le avea nimeni.

Colonul, un organ extrem de solicitat

Dar astăzi, mai mult ca niciodată, oamenii au început să fie obsedaţi de ceea ce fac cu organismul lor, având grijă la ceea ce consumă, în special la alimentele care oferă fiecărui organ în parte, fiecărui ţesut ceea ce are el mai bun. Unul dintre aceste organe de care avem nevoie pentru a avea grijă de sănătatea noastră este colonul. În 70 de ani, prin colon trec peste 100 de tone de produse alimentare şi peste 40.000 de litri de fluide. Vorbim despre un organ extrem de solicitat! Din când în când, este bine să facem o curăţare a lui şi să ne asigurăm că îl menţinem sănătos şi cu o floră eficientă. Ceea ce vom prezenta în continuare este o reţetă extrem de uşoară, care vă va ajuta să oferiţi o curăţare eficientă a colonului.

Făină din seminţe de in și lapte acru

Veţi avea nevoie doar de două produse: făină din seminţe de in și lapte acru (chefir). Ce trebuie să faceţi este să înlocuiţi micul dejun cu acest preparat şi să-l consumaţi timp de trei săptămâni pe an. În prima săptămână, se amestecă o lingură cu făină de in cu 100 ml chefir. În a doua săptămână, se amestecă două linguri cu făină de in în 100 ml chefir. În a treia săptămână, se amestecă trei linguri cu făină de seminţe de in cu 150 ml chefir. Nu-l faceţi pentru mai multe zile. După cele trei săptămâni, colonul ar trebui să fie curat şi sănătos, şi aşa veți fi şi dumneavoastră!

PONT. Atunci când faceţi acest amestec, aveţi grijă să fie proaspăt!