Main menu

header

511 10 1de Raluca Grințescu

Tarhonul este un remediu bun la toate. Aroma sa dulce-picantă l-a făcut celebru în bucătăriile din mai toată lumea, însă puţine persoane ştiu că este un tratament naturist excepţional în lupta cu numeroase boli sau cu infecţii. De exemplu, ştiați că tarhonul alungă rapid durerile de dinţi sau de măsele? Descoperiți principalele proprietăţi de care puteți beneficia dacă faceți din ceaiul de tarhon o băutură constantă în meniul dumneavoastră!

Reglează digestia

Băut regulat, ceaiul de tarhon este un aliat de nădejde al sănătăţii sistemului digestiv. Ajută la reglarea metabolismului, prin stimularea secreției de sucuri digestive, şi activează enzime speciale care grăbeşte digestia. Este benefic în caz de constipaţie, de balonare, de dispepsie etc.

Combate insomnia

Dacă aveți probleme cu somnul din timpul nopţii, apelați cu încredere la proprietăţile calmante şi relaxante ale ceaiului de tarhon. Ajută la relaxarea nervilor şi la calmarea stării de agitaţie. Combate oboseala şi induce starea de somn.

Preîntâmpină cariile

Substanţele active din tarhon au un efect calmant rapid asupra durerilor gingivale şi dentare şi previn apariţia cariilor. Ceaiul băut constant devine astfel un aliat important al sănătăţii orale. Poate fi folosit atât ca antiseptic, cât şi ca agent anestezic în stomatologie.

Întăreşte imunitatea şi alungă infecţiile

Tarhonul este o iarbă aromatică medicinală cu puternice proprietăţi imunostimulatoare, datorită antioxidanţilor şi compușilor activi, dar mai ales a conţinutului crescut de vitamina C.

Detoxifică organismul

Ceaiul de tarhon are un puternic efect detoxifiant în corp. Elimină toxinele din organism şi starea de oboseală şi de stres care vă afectează sănătatea.

ATENŢIE! Ceaiul de tarhon este contraindicat femeilor însărcinate sau care alăptează, precum şi celor care manifestă alergii la substanţele din plante.