Main menu

header

  Castravetele este o legumă renumită mai ales în alimentaţie, datorită aportului său de apă şi de fibre. În perioade extenuante din punct de vedere fizic, castravetele reprezintă un adevărat energizant, ajutând la o bună hidratare.

Elimină toxinele

  Sucul de castravete s-a dovedit eficace în tratamentul erupţiilor cutanate. Pentru rezultate optime, la sucul din castravete se adaugă şi suc de morcov şi sfeclă roşie. Acesta este de fapt şi leacul natural folosit în trecut în tratarea holerei, potolind setea excesivă a bolnavilor atinşi de această epidemie.
Cunoscut pentru compoziţia sa bogată în apă (90%), banalul castravete restabileşte echilibrul lichidelor în cazurile uşoare de deshidratare. Cu un conţinut de minerale foarte ridicat (potasiu, sodiu, magneziu, sulf, siliciu, clor şi fluor), leguma ajută organismul în eliminarea deşeurilor toxice. De asemenea, este de folos în creşterea fluxului urinar, determinând curăţarea rinichilor.

Adio constipaţie!

  Castravetele este un laxativ alimentar demn de încredere. Sărurile conţinute de acesta vin în ajutor intestinului, împiedicând apariţia constipaţiei. Se recomandă consumarea a doi castraveţi zilnic. Puţină lume ştie că tusea poate fi calmată prin consumarea decoctului de castravete. Se prepară dintr-o lingură cu seminţe la o cană cu apă fiartă. Se beau trei căni pe zi.

Balsam pentru arsuri

  Consumat sau aplicat pe piele, castravetele oferă tenului o luminozitate naturală. Sucul din castravete şi seminţele acestuia îmbunătăţesc textura pielii, reprezentând un tratament util în cazurile de insolaţie, tumefiere a ochilor sau a arsurilor pielii. Mai mult, leguma ajută la tratarea ochilor obosiţi, la eliminarea pungilor de sub ochi şi la estomparea pistruilor şi a ridurilor. Se taie felii din castravete şi se aşază pe zona afectată. Se lasă 30 de minute să acţioneze.
Claudia Stan
Împrospătează tenul

  Pentru a avea un ten proaspăt şi luminos, castravetele poate fi de foarte mare folos. Noi vă propunem două măşti senzaţionale:
Mască pentru tenul uscat şi iritat: se mărunţeşte cu mixerul jumătate de castravete curăţat de coajă. Se trece printr-o sită, iar sucul rezultat se amestecă împreună cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se mai adaugă 60 ml suc din morcovi şi 30 ml ulei de migdale. Cu loţiunea rezultată se tamponează faţa şi gâtul şi se lasă o jumătate de oră. Se clăteşte cu apă.
Mască hidratantă: un castravete ras se amestecă împreună cu puţin ulei din germeni de porumb sau grâu şi cu brânză proaspătă de vaci. Se amestecă până la obţinerea unei paste spumoase.