Main menu

header

511 10 2de Raluca Grințescu

Un tânăr a fost diagnosticat cu cancer în stadiul III, el încercând, din momentul aflării înfiorătoarei veşti, să scape de chimioterapia tradiţională şi a decis, în schimb, să se concentreze pe nutriţie. În rândurile următoare puteţi vedea reţeta sa anticancer.

Trebuie consumată în fiecare zi

Acum nouă ani, Chris Wark a fost diagnosticat, la vârsta de 26 de ani, cu cancer la colon în stadiu avansat. După diagnostic, a avut parte de o intervenţie chirurgicală, pentru a extirpa tumoarea, însă postoperator a refuzat tratamentul convenţional cu citostatice, îndreptându-se către un nou stil de viaţă, dorind să-şi vindece corpul prin intermediul nutriţiei şi prin terapii naturiste de vindecare. În prezent, Chris se simte foarte bine, cancerul său fiind de domeniul trecutului. Tânărul a ales o dietă vegetariană, cu cât mai multe vitamine, minerale, nutrienţi şi enzime. Chris a mărturisit că „nu există nicio modalitate mai bună de hrană decât stoarcerea şi consumul de fructe organice crude şi de legume proaspete”.

„Remediul prin care am reuşit să scap de cancer a fost o salată, o combinaţie extrem de hrănitoare, pe care am mâncat-o o dată sau de două ori în fiecare zi”, a mărturisit Chris. El a numit-o „Cea mai mare salată sănătoasă de pe planetă” și este alcătuită numai din alimente organice, pentru a avea efectul dorit.

Nu conține fructe, deoarece creează exces de acid

Chris a evitat în totalitate alimentele de origine animală (carnea), cât şi produsele lactate. Este bine cunoscut faptul că legumele cu frunze sunt surse bogate de antioxidanţi, care înlătură radicalii liberi, răspunzători de provocarea multor boli în organism. Alimentele fermentate, cum ar fi varza murată, l-au ajutat în restabilirea florei intestinale, conţinând bacterii benefice esenţiale pentru o mai bună sănătate. Wark nu foloseşte fructe în această salată, nici roşii, spunând că „fructele şi legumele au nevoie de diferite sucuri digestive, iar când sunt consumate împreună pot crea exces de acid, iar aciditatea internă în exces nu este benefică. De aceea, este o idee bună să se consume separat, mai ales dacă sunteţi bolnav.”

Toate ingredientele din salată se presară cu patru condimente care luptă împotriva cancerului: oregano, praf de usturoi, turmeric sau pudră de curry, piper Cayenne

Reţeta-minune

Iată mai jos reţeta lui Chris pentru combaterea cancerului: mix din frunze de varză, spanac, rucola; ciuperci tinere; ceapă roşie; dovlecei (Zucchini); dovleac; ardei gras; broccoli; ţelină; varză roşie; avocado; lucernă alfalfa; seminţe de floarea-soarelui; migdale; fasole Garbanzo încolţită; fasole Mung încolţită; linte roşie încolţită; varză murată organică (ce conţine doar trei ingrediente: varză, apă şi sare); ulei de măsline extravirgin presat la rece; oţet din mere organice.