Main menu

header

511 8 1de Raluca Grințescu

Tinitusul reprezintă acel sunet din urechi care seamănă cu un ţiuit ce apare fără a exista vreun zgomot sonor în apropiere. Sunetul poate să semene cu zgomote precum zumzet, târâituri, clicuri, fluierături, zăngănituri sau şuierături. Apare frecvent şi variază ca gravitate, putând fi doar un simptom agasant, enervant, deranjant, până la un simptom al unei urgenţe medicale care trebuie evaluată imediat.

Poate fi simptom al unei infecții auriculare

Această condiţie de sănătate nu are o cauză directă cunoscută, dar poate fi un simptom al unei infecţii auriculare, al tensiunii arteriale crescute, al alergiilor sau cauzat de acumularea de ceară în urechi. De asemenea, alcoolul, cafeina şi anumite medicamente sunt factori ce pot contribui la apariţia unor cazuri de tinitus. Medicina clasică nu are remediu pentru aceste probleme de sănătate, însă mama natură ne sare din nou în ajutor, arătându-ne încă o dată că niciuna dintre problemele de sănătate existente la om nu are cum să nu aibă un remediu naturist. Iată mai jos cum să vă preparați singuri cel mai simplu remediu ce vă va scăpa de tinitus!

Rețetă

Aveți nevoie de o ceapă albă sau roşie de dimensiune mare. Curăţaţi ceapa, spălaţi-o foarte bine şi tocaţi-o mărunt. Luaţi apoi ceapa tocată şi plasaţi-o într-o strecurătoare sub care veţi pune un castron. Zdrobiţi ceapa cu ajutorul unei linguri (spatele unei linguri), ca să scoateți sucul din ea. Luaţi o pipetă şi extrageţi din sucul rezultat. Dacă ceapa a fost rece, încălziți-o puțin (fie pe calorifer, fie la bain-marie).

Procedeu

Aplicaţi două picături în urechea afectată seara, înainte de culcare. Aveţi grijă ca picăturile să fie călduţe. Repetaţi procedeul timp de șapte zile şi veţi scăpa de tinitus. Pe lângă acest procedeu este nevoie să mâncaţi regulat ananas şi migdale, iar dacă stomacul vă permite, puteţi consuma zilnic ardei iute.

Acest remediu are la bază principiile Ayurveda, este complet natural, noninvaziv şi poate fi preparat la domiciliu. Consultaţi-vă medicul dacă simptomele persistă!