Main menu

header

514 6 1de Carmen Ciripoiu

V-ați gândit vreodată atunci când o consumați că berea conține mai mult de 1.000 de vitamine, e bogată în fier și în zinc, dar și în substanțe care hrănesc țesutul muscular și nervos? Licoarea din hamei poate face adevărate minuni cu sănătatea dumneavoastră!

Ține departe cancerul de prostată și de colon

Cercetările au arătat faptul că un pahar cu bere consumat de femei și două pahare băute de bărbați reduc șansele apariției accidentului vascular și a bolilor coronariene. Același consum moderat de bere ține departe cancerul de prostată sau de colon, încetinește procesul de îmbătrânire și relaxează organismul după o zi de muncă. Reumatismul nu vă dă pace? Berea vă vine urgent în ajutor. Se amestecă 100 ml bere cu 50 g rădăcină de hrean bine mărunțit și 50 ml spirt alb și se lasă la macerat trei zile. Se încălzește un prosop, se îmbibă în acest preparat și se înfășoară locul dureros. Se lasă să acționeze 20 de minute. Un alt remediu la fel de util pentru durerile de reumatism este amestecul de bere neagră și de gălbenele: 80 g flori de gălbenele se introduc într-o sticlă peste care se toarnă 1/2 l bere neagră, apoi se lasă la macerat o săptămână. Se fricționează zonele bolnave în fiecare seară, timp de trei săptămâni.

Învinge osteoporoza

Persoanele care suferă de poliartrită pot apela la următorul tratament, simplu, dar cu efect maxim. Se amestecă 1/2 l bere cu 100 g miere de tei, iar acest amestec se pune pe baie de aburi și se lasă până la punctul de fierbere. Se consumă o lingură seara, timp de două luni. La rândul ei, berea combinată cu lămâie este foarte bună atât pentru poliartrită, cât și pentru artrită. Mod de preparare: se amestecă un litru de bere cu o jumătate de litru de spirt și cu patru lămâi (atât sucul, cât și coaja se dau prin mașina de tocat). Se toarnă compoziția într-o sticlă cu dop ermetic și se lasă la macerat o săptămână. În fiecare seară, înainte de culcare, se fricționează locurile dureroase. Tratamentul durează șase săptămâni. În cazul durerilor puternice, se apelează la un tratament cu bere și cu păpădie: 100 g rădăcină și frunze de păpădie se toacă foarte fin și se amestecă bine cu 250 ml bere, apoi se lasă la macerat într-un loc răcoros timp de zece zile. Se masează locurile afectate în caz de nevoie și noaptea.

Genial pentru firele despicate

Specialiștii spun că un tratament pentru păr pe bază de bere este genial, mai ales dacă părul este deteriorat, uscat, fără volum și lipsit de strălucire. O variantă ar fi clătirea părului după șamponare cu 500 ml bere bogată în drojdie. După 20 de minute, podoaba capilară se clătește cu apă. Mirosul dispare imediat după uscarea părului. Al doilea tratament constă în clătirea părului cu o cană cu bere caldă imediat după spălare. Se lasă să acționeze cinci minute, apoi se clătește părul din nou cu apă călduță. O excelentă mască pentru păr se obține dintr-un amestec de 50 ml bere cu două gălbenușuri. Compoziția se aplică după ce părul a fost spălat, se lasă 30 de minute, apoi se spală din nou cu șampon și se clătește foarte bine cu apă. Pentru a scăpa de vârfurile despicate, se recomandă clătirea părului cu bere neagră. Un excelent balsam pentru păr se obține din amestecul unei căni cu bere caldă cu o lingură cu ulei de măsline. Se aplică pe părul proaspăt spălat, apoi se clătește cu apă călduță. Cu toate că sună ciudat, o baie cu bere regenerează și catifelează pielea, ajutând chiar la detoxifiere.

Combate starea de greață

Slab alcoolizată, berea de ghimbir este de un real folos femeilor însărcinate, pentru ameliorarea senzației de greață sau a răului de dimineață, fără efecte secundare. Modul de preparare este următorul: se umple un borcan cu 2 l apă, se adaugă 100 g zahăr, 4 g drojdie proaspătă și sucul unei jumătăți de lămâi, 50 g rădăcină de ghimbir rasă pe răzătoare și coajă de lămâie. Se lasă la fermentat 36 de ore, iar la final se strecoară preparatul printr-un tifon. Se depozitează la frigider. Se poate consuma simplă sau adăugându-se puțină mentă, pentru mai multă aromă.

PONT. Berea reduce riscul apariției bolii Alzheimer, iar dacă este consumată caldă, întărește sistemul imunitar.

Berea cu alcool poate duce la avort spontan

Berea fără alcool stimulează lactaţia

Face să dispară acneea

Berea este un ajutor prețios și pentru persoanele care suferă de acnee sau de cuperoză. În acest caz, se clătește fața cu bere (după ce, în prealabil, a fost bine curățată). Punctele negre și coșurile vor dispărea ca prin minune. Amestecate cu puțin demachiant, semințele de hamei, măcinate fin, se folosesc pe post de peeling, pentru a elimina celulele moarte. O mască excelentă se realizează prin amestecul unei linguri cu bere cu o lingură cu iaurt, un albuș, o lingură cu ulei de măsline, o linguriță cu zeamă de lămâie și zece picături de ulei de migdale. Pasta se lasă să acționeze 15 minute, apoi se clătește cu apă călduță. Efectul este garantat.