Main menu

header

516 8 1de Raluca Grințescu

Uleiul de borago este obținut prin presarea la rece a semințelor plantei Borago officinalis. Extractul conține vitamina E și acizi grași polinesaturați esențiali de genul acizilor alfa și gama-linolenic. Principalele utilizări ale produselor cu ulei de borago constă în aplicarea pe păr şi pe piele, dar sunt folosite și în alte afecțiuni. Uleiul de borago are efect antiinflamator, scade tensiunea arterială, este un puternic imunostimulator și antioxidant. Întărește sistemul nervos, scade nivelul colesterolului, reduce pericolul apariției aterosclerozei.

Hrăneşte şi hidratează pielea

Uleiul de borago este unul dintre puţinele uleiuri care penetrează pielea pentru a repara straturile de celule din profunzime. Susţinătorii medicinei pe bază de plante îl recomandă pentru tulburările autoimune, artrită, eczeme şi sindrom premenstrual. Uleiul de borago lasă pielea bine hrănită şi hidratată. Nu doar că scapă pielea de uscăciune şi de mâncărime, dar, de fapt, le vindecă. Uleiul de borago combate problema scalpului uscat, cu mâncărimi, şi înlocuieşte grăsimea naturală a corpului. Un studiu publicat în „Jurnalul Britanic de Nutriţie” a arătat că seminţele de borago au redus roşeaţa şi pielea scuamoasă la 45 de femei cu vârste între 18 şi 65 de ani. Fie că aplicați uleiul direct pe păr sau că îl luați pe cale orală - în ambele cazuri puteți îmbunătăţi sănătatea şi vitalitatea părului dumneavoastră.

Îmbunătățește retenția de apă

Grăsimea sănătoasă din borago ar putea ajuta la întârzierea calviţiei masculine, ca şi în cazul altor tipuri de pierdere a părului. Folosirea zilnică a produselor cu ulei de borago poate încuraja creşterea de păr nou, simultan cu prevenirea pierderii de păr. În plus, îmbunătăţeşte retenţia de apă a pielii şi furnizează hrană părului uscat sau deteriorat.

Reduce evoluţia artritei

Atunci când este luat pe cale orală, uleiul de borago aduce îmbunătăţiri legate de dureri articulare, de rigidizare şi de forţă de apucare. Uleiul furnizează un component fundamental al tuturor membranelor celulare (stratul exterior al unei celule) şi vital pentru funcţionarea şi comunicarea celulară.

Bun în sarcină

Utilizarea uleiului de borago ar putea fi o opţiune naturală pentru a pregăti calea unei naşteri mai scurte şi mai puţin dureroase. Multe femei se îndreaptă către acest ulei-minune în timpul ultimei perioade de sarcină, pentru maturarea colului uterin. Doctorii prescriu medicaţii în timpul sarcinilor dificile, în care maturarea cervicală s-ar putea să nu atingă gradul necesar. Uleiul de borago este o alternativă naturală şi eficientă la aceste medicaţii.

Fiind un ulei moderat oxidativ, se păstrează de preferință sub 19 grade Celsius, ferit de umezeală și de lumină, în recipientul original. Se poate ţine la frigider

Intensifică metabolismul

Totodată, uleiul de borago ajută la intensificarea metabolismului şi blochează celulele grase, astfel încât să puteți scăpa de grăsimea de care altfel ar părea imposibil să o pierdeți. Acidul gama-linoleic (AGL) este unul dintre cele mai bune ajutoare în lupta cu kilogramele nedorite.