Main menu

header

517 10 1de Raluca Grințescu

Asta susţine cercetătorul Jyonouchi Harumi în cartea sa „Activitatea anticancerigenă şi modul de acţiune al astaxantinului”. Astaxantinul este cel mai puternic antioxidant şi se găseşte într-un tip de algă de apă dulce.

Efectul miraculos al astaxantinului

Disperaţi să se vindece, bolnavii de cancer îşi pun speranţele în remediile naturiste. Un astfel de remediu, care promite să facă minuni în bătălia cu tumorile maligne, este cel bazat pe o microalgă de apă dulce, numită Haematococcus pluvialis. Această algă are o mărime de doar 0,1 mm, este de formă roşie şi verde şi conține cel mai puternic antioxidant existent la ora actuală - astaxantinul. Efectul miraculos al astaxantinului în lupta împotriva cancerului se explică prin: acţiunea sa antioxidantă şi antiinflamatoare; optimizarea comunicării între celule; activarea enzimelor de Faza 1 din ficat, plămâni şi rinichi care contribuie la combaterea nocivităţii substanţelor carcinogene; modularea reacţiei imunitare împotriva celulelor tumorale.

Algele pot hiberna şi 40 de ani

Alga Haematococcus pluvialis poate avea aspectul unei cruste de sânge, dar şi aspectul unei alge de culoare verde. Ea poate fi întâlnită în apropierea mărilor şi oceanelor, dar şi în bazinele de mică adâncime, care sunt umplute periodic cu apă. Cercetătorii au descoperit că responsabil pentru pigmentarea roşu-sângerie a algelor este oxidantul astaxantin, de unde şi denumirea de „sângele lui Iisus” sau „doctoria lui Iisus”, şi că funcţia de bază a acestuia în celula algei este cea fotoprotectoare. În acest sens, datorită funcţiei de apărare a astaxantinului, această algă poate face faţă peste 40 de ani verilor aride şi iernilor geroase într-un somn adânc, în lipsă de hrană sau de apă. Doar când condiţiile meteo sunt din nou potrivite, deci au la dispoziţie suficientă hrană şi apă, algele se trezesc din somn, devin active şi îşi recapătă culoarea verde.

PONT. Astaxantinul, consumat împreună cu vitamina E, susţine sănătatea ochilor, îmbunătăţeşte vederea şi împiedică formarea cataractei. Această combinaţie de suplimente este recomandată în special celor care petrec mult timp în faţa calculatorului.