Main menu

header

518 10 1de Raluca Grințescu

Uleiul de coacăze negre este un ulei preţios, care conţine o serie de elemente esenţiale pentru piele, în special pentru cea matură, ternă, deshidratată, sensibilă sau alergică.

Bogat în acid gamma-linoleic

Uleiul extras din seminţele fructului este bogat în acid gamma-linolenic (până la 20% GLA), un ingredient important pentru menţinerea elasticităţii pielii. Acidul gama-linolenic nu este unul comun pentru uleiurile vegetale, iar sinergia acestuia cu încă peste 10 acizi graşi esenţiali conferă acestui ulei eticheta de preţios şi esenţial pentru piele.

Uleiul de coacăze negre aduce beneficii în special pielii uscate, devitalizate, deteriorate sau îmbătrânite. Este un ulei scump, extrem de bogat şi hrănitor, trebuie luat în considerare că este nevoie de peste zece kilograme de fructe proaspete pentru a produce 10 ml ulei din seminţe.

Dezinfectează urina

Femeile folosesc uleiul de coacăze negre pentru tratarea simptomelor apărute la menopauză, sindromului premenstrual şi în perioadele menstruale dureroase. De asemenea, este utilizat pentru stimularea imunităţii, în boala Alzheimer, în artrită, gută, reumatism, colici, hepatită şi alte boli hepatice, convulsii şi tulburări care cauzează inflamaţii ale cavităţii bucale şi gâtului. Uleiul este eficient şi pentru dezinfectarea urinei și tratarea pietrelor la nivelul vezicii urinare. Intern, se administrează 5-10 picături pe zi, acționând ca un agent antioxidant puternic, cu numeroaee beneficii auspra ficatului, pancreasului și rinichilor.

Folosit extern, ajută la calmarea durerilor reumatice şi hidratează pielea afectată de eczeme şi de psoriazis