Main menu

header

518 10 1de Cătălina Tăgârță

Chiar dacă aveți sau nu un animal de companie, cu siguranţă ați auzit că ele trebuie deparazitate periodic. Acelaşi lucru este valabil şi pentru oameni. Sigur că nimeni nu se gândeşte la asta, mai ales că nu este un subiect foarte plăcut. Cine își imaginează că şi în noi ar putea coexista paraziţi, la fel cum se află în orice organism viu? Însă, potrivit Deliei Popa (medalion), consultant nutriţie și fondatoarea site-ului și conceptului Hrănătate, trebuie acceptat faptul că 90% sau poate chiar mai mult din oamenii de pe glob au paraziţi. Şi aceștia nu pot fi văzuți neapărat cu ochiul liber. Iată ce ne-a mai spus Delia Popa despre paraziți și cum puteți scăpa de ei cu ajutorul remediilor din natură.

„Plantele au și efect detoxifiant”

- Delia, care este momentul cel mai potrivit din an pentru deparazitare?

- Primăvara este o perioadă propice pentru detoxifierea organismului, iar paraziții interni e bine să știți că pot fi alungați în mod natural cu ajutorul pelinului, cuişoarelor şi nucului negru, trei plante la îndemână pentru orice persoană interesată de acest subiect.

- Înainte de a vorbi despre plantele amintite, te rog să ne spui de ce e important să se facă periodic deparazitarea internă!

- Pornind de la ideea că cercetările ştiinţifice au relevat faptul că peste 90% dintre oamenii de pe glob au o formă sau mai multe de paraziţi, nu este nevoie să ne îndreptăm neapărat asupra analizelor medicale pentru a depista dacă într-adevăr avem sau nu paraziţi. Tratamentul de deparazitare pe care îl recomand este absolut natural şi ne ajută şi în alte scopuri, nu doar în cel de eliminare a paraziţilor. În plus, vreau să mai adaug că această cură este recomandat să fie ţinută de două ori pe an, de preferat primăvara şi toamna. Imediat după cura de deparazitare puteți face o cură de detoxifiere, deşi plantele recomandate pentru deparazitare au şi efecte detoxifiante. Paraziţii se hrănesc cu nutrienţii pe care noi îi aducem în organism prin alimente sau cu nutrienţii rezervă ai organismului. Acesta este unul dintre motivele imperioase pentru care trebuie să scăpăm cât mai repede de eventualii paraziţi.

„Ignoranța duce la chisturi hidatice”

- E adevărat că paraziții produc și mai multe toxine în corp?

- Da. Prin ciclul lor natural de viață, paraziţii produc toxine, contribuind astfel la creşterea toxicităţii în organism. De aceea, înainte de orice cură de detoxifiere, este indicat să faceți o cură de deparazitare. Iar, nu în ultimul rând, paraziţii pot provoca apariţia diverselor afecţiuni de sănătate: chisturi hidatice, candidoză sau altele.

- Cum acţionează cele trei plante amintite?

- Pelinul este plantă de leac, cunoscută încă din Antichitate şi folosită frecvent în medicina populară tradiţională. Pelinul este folosit cu succes împotriva candidozei, tricomoniazei, chlamydiei, giardiei şi a altor paraziţi cu care sunt infestaţi, de obicei, oamenii. Pelinul conţine lactone sescviterpenice, de unde şi gustul amar al plantei. Aceste substanţe slăbesc membranele parazitului, afectându-i capacitatea de supravieţuire. Nucul negru nu este o plantă întâlnită la noi, însă creşte din abundenţă pe teritoriul american, fiind folosit ca leac de amerindieni, iar la noi poate fi găsit în magazinele de remedii naturiste. Nucul negru ajută colonul în procesul de eliminare al paraziţilor şi în acelaşi timp inhibă enzimele necesare paraziţilor în procesul lor metabolic.

„Puteți amesteca pudra în sucuri sau smoothie-uri”

518 10 2- Cuișoarele ce rol au?

- Cuișoarele sunt plante aromatice cu proprietăţi terapeutice de excepţie: acţionează împotriva paraziţilor, stimulează pofta de mâncare şi ajută digestia, contribuind la creşterea imunităţii. Cuișoarele nu omoară practic paraziţii - acestea conţin un ulei esenţial (eugenol), care acţionează prin dizolvarea carcasei tari din jurul ouălor de paraziţi, facilitând astfel acţiunea pelinului şi a nucului negru.

- Cum se folosesc cele trei plante pentru ca efectul să fie maxim?

- Pelinul se administrează intern, sub formă de pulbere fină - obţinută prin râşnirea plantei uscate; şi extern, sub formă de băi. Întrucât multe persoane nu suportă gustul amar al pelinului, este recomandată încapsularea dozei. Doza recomandată este de 50-100 mg/zi. Nucul negru se găseşte în comerţ sub formă de pudră, de capsule sau de tinctură. Doza recomandată: 200-500 mg/zi. Cuișoarele se macină atunci când se folosesc, întrucât, dacă le cumpărați gata măcinate sau le folosiți ulterior măcinării, uleiul esenţial conţinut se volatilizează rapid şi dispare eficiența împotriva paraziţilor. De asemenea, ca şi în cazul pelinului, pudra de cuişoare ar trebui consumată încapsulată, facilitând astfel absorbţia; sau puteți amesteca pudra de cuişoare în sucuri sau în smoothie-uri. Doza recomandată este de 200-500 mg/zi.

„Cura se ține 90 de zile”

- Pe ce perioadă trebuie utilizate plantele în vederea eliminării paraziților şi de câte ori pe zi?

- Administrarea plantelor se face timp de 90 de zile. De preferat ar fi ca acestea să fie luate după masa de prânz, fie amestecând pudra în smoothie-uri sau în sucuri, fie luate sub formă de capsule, conform indicaţiilor de pe prospect.

- Există contraindicaţii şi efecte adverse?

- Nu sunt contraindicaţii. Tratamentul în doze mici poate fi urmat chiar şi de copii. Însă fiecare organism reacţionează diferit. Începeţi cu doze mici şi creşteţi treptat, în funcţie de reacţiile organismului. În orice caz, femeile însărcinate nu ar trebui să urmeze acest tratament.

- Cunoașteți persoane care au scăpat de această problemă folosind remediile amintite?

- Desigur. Am făcut şi am recomandat multora tratamentul deparazitar cu pelin, cuişoare şi nuc negru. Este extrem de benefic pentru organism, ajutând la eliminarea eventualilor paraziţi, dar şi a toxinelor. Înainte de orice cură de detoxifiere, recomand să se facă acest tratament antiparazitar. Persoanele care doresc mai multe detalii pot intra pe site-ul meu www.hranatate.ro sau mă pot contacta la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau la numărul de telefon 0720.042.477.

Luaţi şi seminţe de dovleac

- Cele trei plante amintite mai pot fi combinate cu alte remedii? Poate cineva nu găsește nucul negru, spre exemplu!

- Există şi alte plante cu efect deparazitant, printre care menţionez usturoiul şi seminţele de dovleac. Cel mai corect este ca imediat ce ați terminat tratamentul deparazitar cu pelin, cuişoare şi nuc negru, să începeți să luați, pe stomacul gol, dimineaţa, o mână cu seminţe de dovleac sau să consumați un căţel de usturoi. Astfel, vă adresați mai multor tipuri de paraziţi şi vă asigurați că sunteți lipsiţi de prezențe nedorite în corp.

Întrucât multe persoane nu suportă gustul amar al pelinului, este recomandată încapsularea dozei