Main menu

header

520 9 1de Raluca Grințescu

Prostata este o glandă aflată la intersecţia aparatului urinar cu cel genital. Potrivit cărţii „Prescription for Nutritional Healing”, de dr. James A. Balch, prostatita, care este o inflamaţie a prostatei, şi hipertrofia de prostată, sau adenomul de prostată, sunt cele mai frecvente probleme cu care se confruntă bărbaţii. Există mai multe plante care sunt folosite în medicina alternativă şi care sunt considerate a fi benefice pentru curăţarea prostatei.

Trifoiul roşu

Trifoiul roşu este renumit pentru capacitatea sa de a curăța ficatul şi sângele, promovând astfel sănătatea prostatei. Potrivit cărţii „The Healing Herbs” de Michael Castleman, trifoiul roşu este folosit şi ca tratament pentru cancer la nivel mondial, în aproximativ 33 de culturi diferite. Consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a folosi trifoi roşu, pentru a evita orice posibile interacţiuni cu medicamentele eliberate cu prescripţie medicală.

Strugurii-ursului

Planta strugurii-ursului este un diuretic popular şi este considerată a fi benefică pentru curăţarea tractului urinar, pentru dizolvarea sedimentelor şi pentru promovarea sănătăţii colonului. Potrivit „The Healing Herbs”, strugurii-ursului a fost folosită pentru proprietăţile sale antiseptice şi diuretice timp de mai bine de 1.000 de ani de amerindieni şi de chinezi. Pe lângă faptul că poate curăța urina, câteodată este folosită pentru a trata tensiunea arterială, insuficiența cardiacă congestivă şi diareea. Planta este folosită şi pentru a vindeca rănile.

Palmierul pitic

Potrivit „Prescription for Nutritional Healing”, palmierul pitic este folosit pentru a trata inflamația şi mărirea prostatei şi poate să faciliteze stimularea hormonală a prostatei. Palmierul pitic este folosit şi pentru a ajuta la tratarea incontinenței urinare (incapacitatea de a controla urinarea), pentru dificultăţile de urinare şi pentru ejacularea dureroasă.