Main menu

header

521 9 1de Dana Purgaru

Unul dintre cele mai iubite condimente, scorţişoara, nu este numai gustoasă, ci are şi numeroase beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără şi rolul său de reglare a nivelului de zahăr din sânge.

Eficace pentru diabetici

Scorţişoara este bine să fie adăugată în alimentaţie nu numai pentru că este foarte gustoasă şi suprimă foamea exagerată, ci şi pentru că ea controlează nivelul de zahăr din sânge. Astfel, când acest condiment este pus în mâncare sau în băuturi, reduce glucoza ce perturbă activitatea receptorilor de insulină din organism şi cauzează dezechilibre. Ca urmare, prin rolul său de reglare a insulinei şi a echilibrului glucozei, scorţişoara poate fi atât o măsură preventivă, cât şi un tratament eficient pentru diabet zaharat.

Previne cancerul de colon

De asemenea, acest minunat condiment are efecte pozitive şi asupra cancerului. Acest lucru este confirmat de mai multe studii care se desfăşoară de ceva vreme. Practic, două substanţe - cinamaldehid şi eugenol - pot preveni în mod activ răspândirea celulelor canceroase. Cercetările au confirmat rezultate foarte bune în domeniul prevenţiei cancerului de colon, limfom şi leucemie. Ea este eficientă pentru reducerea creşterii tumorale. Elementele constitutive antioxidante sunt de ajutor în capacitatea organismului de a se vindeca.

Scorţişoara ajută în lupta împotriva îmbătrânirii din cauza stresului şi redă strălucirea pielii obosite