Main menu

header

522 6 1de Raluca Grințescu

Stafilococul auriu, responsabil de infecţii contagioase, se transmite direct (prin contact cu focarele cutanate infectate), indirect (prin intermediul mâinilor murdare) sau prin surse intraspitaliceşti. La persoanele cu o imunitate scăzută, infecţia cu acest virus periculos poate să recidiveze. Vă prezentăm în continuare câteva remedii naturiste care vă pot scăpa de stafilococul auriu. Însă trebuie multă voință.

Ceaiul de mesteacăn

Un remediu naturist care distruge stafilococul auriu este ceaiul de mesteacăn amestecat cu saramură. În infuzia preparată dintr-o linguriţă cu frunze uscate de plantă şi dintr-o cană cu apă fierbinte se adaugă puţină saramură (obţinută dintr-o linguriţă cu sare şi din două linguri cu apă). Cu această soluţie se fac inhalaţii nazale, iar după cinci zile, în compoziţie se mai toarnă o linguriţă cu suc de lămâie. Tratamentul extern trebuie urmat în paralel cu unul intern pe o perioadă mare. În acest caz se ia tinctură de propolis, turnată pe pâine, câte două picături la fiecare cinci kilograme corp, de trei ori pe zi. Tratamentul nu are efecte adverse, distruge stafilococul auriu şi întăreşte sistemul imunitar.

Hamamelisul

O formulă cu hamamelis a fost găsită ca fiind eficientă împotriva bacteriei Staphylococcus aureus şi a ciupercii Candida albicans. Calităţile antibacteriene şi calmante ale plantei o recomandă ca ingredient în ape de gură sau în coliruri.

Argintul coloidal

Argintul coloidal este o soluţie complet omogenă de particule microscopice foarte fine de argint, obţinută din argint pur, aşa-zisul argint quadrat, şi apă distilată de două ori. Coloid este orice particulă având dimensiunea de maximum 500 nanometri. Mai nou, s-a constatat că argintul coloidal poate distruge în câteva minute virusurile, ciupercile şi bacteriile, cel mai periculos fiind stafilococul auriu, bacteria spitalelor.

Extractul din sâmburi de grepfrut

Grepfrutul aduce o mulțime de beneficii sănătății, dar nici semințele acestui fruct nu se lasă mai prejos. Extractul din semințe este folosit încă din 1972 de doctorul Jacob Harich, un medic care a observat că este utilizat într-o mulțime de țări ca dezinfectant natural pentru a curăța pielea, părul și suprafețele din case. În medicina tradițională este renumit pentru efectul antiviral și antibacterian. În acest caz, stafilococul auriu este îndepărtat dacă țineți o cură de trei luni, luând câte 30 de picături de extract de trei ori pe zi.

Extractul din fructe de măslin

Această substanță - utilizată de secole pentru combaterea infecțiilor bacteriene, este și astăzi folosită în unele spitale europene împotriva infecției cu stafilococul auriu. Se ia câte 30 de picături de extract de trei ori pe zi, timp de trei luni. În plus, este benefic în întărirea sistemului imunitar.

Uleiul esențial de oregano

Uleiul esențial de oregano este un alt leac străvechi cunoscut pentru capacitățile sale de a ucide bacteriile și de a ajuta la controlul infecțiilor cu stafilococi. Uleiul de oregano are multiple proprietăți care îl recomandă împotriva bolilor infecțioase de orice natură: antioxidante, antiseptice, antifungice, antiinflamatorii, antiparazitare. Se ia câte o linguriță cu ulei, de trei ori pe zi, timp de șase luni. În anul 2001, „Science Daily” a raportat un studiu realizat la Universitatea Georgetown, care a arătat că uleiul de oregano este aproape la fel de eficient în uciderea germenilor ca şi cele mai multe antibiotice de sinteză.

Uleiul din arbore de ceai

Acesta este, de asemenea, un ulei puternic, care poate ucide infecțiile pielii cu stafilococi rezistenți la antibiotice. În acest scop, uleiul esențial din arbore de ceai trebuie folosit nediluat.

Turmericul

Acest condiment oriental a fost folosit în medicina ayurvedică și chineză de mii de ani, pentru tratarea unei game diverse de infecții bacteriene, datorită proprietăților antibacteriene și antiinflamatorii. Turmericul poate fi aplicat și extern pentru stafilococul auriu și alte leziuni infecțioase ale pielii.

Folosită de sute de ani pentru întărirea sistemului imunitar și tratarea infecțiilor, echinacea este eficientă în special în uciderea bacteriilor, îndeosebi a stafilococului auriu

Alte plante utile

  • Mierea de manuka luptă cu infecţiile grave provocate de MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus)
  • Uleiul de lavandă (levănţică) are acţiune antimicrobiană pentru stafilococul auriu atât împotriva tulpinilor rezistente la meticilină, cât şi a celor sensibile la acest antibiotic.
  • Extractul din frunze de măslin demonstrează acţiunea antimicrobiană pentru Campylobacter jejuni, Helicobacter pylori şi pentru stafilococul auriu, inclusiv S. aureus rezistent la meticilină (MRSA).

Cură cu seminţe de in

Cei cu infecţii cauzate de stafilococul auriu pot încerca următoarea rețetă. Aveți nevoie de: pulbere de Chlorella, capsule de pelin și semințe decorticate de in. Acestea trebuie luate împreună, de trei ori pe zi, respectând instrucțiunile de pe ambalaj: o lingură cu pulbere de Chlorella, de trei ori pe zi; trei capsule de pelin zilnic. Semințele de in pot fi folosite simple (trei-cinci linguri zilnic) sau în mâncăruri, în salate sau în sucuri. Cura trebuie ținută minimum o lună.