Main menu

header

526 9 1de Carmen Ciripoiu

Dacă indienii și chinezii au un adevărat cult pentru camfor, afirmând că este remediul care reînvie spiritul adormit și stimulează circulația energiilor stagnante, românii spun că această rășină este cel mai tare leac în vindecarea astmului, a reumatismului sau a gripei.

Afrodiziac de intensitate medie

În cazul sindromului premenstrual sau al ciclului abundent și dureros, camforul face adevărate minuni. Se recomandă consumul de alcool camforat începând cu o săptămână înainte de ciclul menstrual și până în ultima zi. Doza este de o linguriță, de patru ori pe zi. Planta este considerată un afrodiziac de intensitate medie, iar după ultimele cercetări, specialiștii au fost uimiți și de efectele sale contraceptive, lucru de care vorbea în trecut medicina chineză. În ceea ce privește ejacularea prematură la bărbați și hiperexcitabilitatea se recomandă alcoolul camforat, o linguriță de patru ori pe zi.

Stopează migrenele

Camforul este totodată și un leac imbatabil pentru cei care suferă de reumatism. În acest caz se fac aplicații cu unguent de camfor (preparat doar de specialiști), de trei ori pe zi, pe articulațiile dureroase. Suferiți de mâncărimi ale pielii? Camforul vă vine în ajutor. Puneți în alcoolul camforat câteva picături de ulei volatil de mentă și aplicați pe piele printr-o fricționare ușoară. Același alcool camforat este util și pentru durerile de cap. Trebuie doar să masați ceafa și tâmplele, și veți simți diferența.

PONT. Uleiul esențial de camfor tratează bronșita, faringita, astenia, herpesul, zona zoster și acneea.

Consumat în doze mai mari, de 4-6 g pe zi, camforul generează hipotensiune, deranjamente digestive, dificultate în respirație. Specialiștii avertizează că o doză de peste 17 g produce paralizia unor centri nervoși, care duce la comă și apoi la moarte