Main menu

header

531 11 2de Carmen Ciripoiu

Originară din Egiptul Antic, când era utilizată ca plantă magică, ceapa verde rămâne și acum un medicament de excepție, care oferă protecție organismului, întărește sistemul imunitar, înlătură depresiile și ajută la subțierea sângelui și la curățarea acestuia de colesterolul rău.

Ameliorează balonarea și flatulența

Un consum constant de ceapă verde proaspătă are un rol foarte important în constipație cronică, balonare și flatulență și previne cancerul pulmonar și de colon. De asemenea, ceapa verde le este recomandată și celor care suferă de diabet, aceasta având rolul de a crește toleranța la glucoză și a scădea nivelul de insulină. După usturoi, ceapa este considerată unul dintre remediile cel mai bune pentru tratarea libidoului scăzut, fiind catalogată drept un puternic afrodiziac. Nasul înfundat poate fi, de asemenea, tratat foarte ușor, fără medicamente sau picături de la farmacie, dacă se ronțăie o ceapă crudă înainte de culcare.

Antialergic natural

Datorită efectului diuretic și depurativ, ceapa verde reglează activitatea glandelor care secretă cortizonul în mod natural, fiind astfel un antialergic de excepție. Se recomandă consumul a zece fire de ceapă verde zilnic, asociată cu alte verdețuri. Tratamentul preîntâmpină erupțiile de piele, iar dacă alergia s-a instalat deja, ceapa verde previne complicațiile. În cazul eczemelor este extraordinară combinația de ceapă verde, frunze de mărar și frunze de țelină, consumate sub formă de salată. Virozele respiratorii sunt tratate tot cu ajutorul cepei verzi, dar și al usturoiului verde. Se consumă patru-cinci fire din fiecare. Pentru tromboză și tromboflebită se mănâncă doar partea albă a cepei, deoarece are proprietăți inflamatoare foarte puternice.

Tinctura, o minune pentru prostatită

În cazul tusei uscate se toacă mărunt o ceapă, apoi se amestecă împreună cu două linguri cu grăsime de gâscă. Cu această compoziție se face masaj pe gât, iar dimineața se consumă o linguriță din acest preparat. La fel de bună este și fiertura obținută dintr-un cartof, o ceapă și un măr, care se spală și se fierb până ce apa scade la jumătate. Se consumă o linguriță înainte de masă. Leacul împotriva laringitei este tinctura de ceapă. Mod de preparare: se amestecă 500 ml alcool și 500 g ceapă, se lasă la macerat zece zile, apoi se filtrează. Se consumă o linguriţă înainte de masa de prânz şi seara. Preparatul este util și în tratarea prostatitei. În acest caz cura se face zece zile pe lună, cu 20 de zile de pauză.

PONT. Pentru purificarea respirației se mestecă două-trei boabe de cafea sau câteva fire de pătrunjel.

Ceapa verde se consumă cu prudenţă de bolnavii de gastrite, colită şi colon iritabil

Ceapa verde scade nivelul de insulină