Main menu

header

533 8 1de Carmen Ciripoiu

Până nu demult, din hrana ţăranului român nu lipseau mămăliga, usturoiul verde sau ceapa verde. Știau bunicii noștri de incredibilele beneficii ale usturoiului verde? E greu de spus, însă vitaminele B1, B2, B9, potasiul, calciul și fierul conținute de usturoiul verde le asigurau o sănătate demnă de invidiat.

Ameliorează alergia

Puternic antiviral și antibacterian, usturoiul verde distruge majoritatea germenilor care produc infecțiile respiratorii. Se recomandă curele cu salate ce conțin usturoi verde, administrate de două ori pe zi, timp de o lună. De asemenea, consumul de usturoi verde ajută la buna funcționare a glandelor corticosuprarenale și ajută la reglarea reacțiilor sistemului imunitar, fiind indicat și în vindecarea alergiei. Dacă răceala vă dă târcoale, tot usturoiul îi vine de hac. Este de ajuns să consumați câteva fire de usturoi la fiecare masă, și problema e ca și rezolvată. Și virozele respiratorii din anotimpul cald pot fi prevenite și tratate eficient tot cu usturoi verde, acesta având rolul de a distruge virusurile gripale foarte repede.

Tratează hipertensiunea arterială

Tot usturoiul verde este leacul uneia dintre cele mai periculoase afecțiuni ale sezonului cald: hipertensiunea arterială. Se recomandă consumul a trei lingurițe cu usturoi verde tocat pe zi, timp de trei luni. Un efect foarte bun în scăderea tensiunii arteriale îl are și tinctura de usturoi. Se pun zece picături de tinctură într-o ceșcuță cu ceai sau cu lapte și se bea de două ori pe zi, după mese, cinci zile la rând. Studii de specialitate au scos la iveală faptul că și ateroscleroza este stopată tot de cura cu usturoi verde. În acest caz se recomandă consumul de minim șase-șapte grame zilnic. Tot oamenii de știință au observat că persoanele care au introdus în dieta lor usturoi verde au un risc mult mai mic de dezvoltare a cancerului de colon, stomac, esofag și de laringe. Nu în ultimul rând, consumul de usturoi verde ajută la prevenirea cancerului de rect și a bolii Crohn. Pentru că este bogat în fier, usturoiul verde este indicat a fi consumat și în cazul anemiilor și a lipsei de fier.

Sfaturi utile

Usturoiul verde se consumă cu atenție de bolnavii de gastrită, de colită de fermentaţie şi de cei cu indigestii frecvente. La aceste persoane doza de usturoi verde va fi redusă până la limita suportabilităţii, organismul urmând să fie obişnuit gradat cu acest remediu. Consumul de usturoi verde nu este recomandat femeilor care alăptează, deoarece anumite substanțe pe care le conține se transmit în lapte, dându-i un gust neplăcut și făcând posibile probleme gastrice ori intestinale la sugar. Pentru o respirație proaspătă, se recomandă ca după administrarea usturoiului verde să se consume suc de lămâie sau să se mestece frunze de pătrunjel sau de leuștean.

O cură de trei luni cu usturoi verde, consumat seara, fortifică organismul

În amestec cu pătrunjel și cu suc de lămâie, usturoiul verde face minuni în ceea ce privește circulația sângelui și în combaterea apariției varicelor