Main menu

header

535 8 1de Carmen Ciripoiu

Nu costă nimic, dar vindecă o mulțime de boli. Mugurii de brad, căci despre ei este vorba, sunt minunile vegetale care ne încântă, dar ne vin și în ajutor.

Siropul scoate răceala din corp

Pentru tratarea tusei iritative și a celei uscate, siropul de muguri de brad este cel mai bun remediu. Modul de preparare este următorul: se fierbe un kilogram de muguri de brad în doi litri de apă timp de 15 minute, apoi se lasă să se răcească. Ulterior, se adaugă două kilograme de zahăr, se fierbe până dă în clocot, apoi se filtrează și se pune în sticle. Acest sirop se administrează diluat cu apă de izvor. Este un bun răcoritor, dar și un incredibil antifebril. Mugurii cruzi, consumați ca atare, sunt recomandați pentru reglarea poftei de mâncare, pentru dezinfectarea gurii și pentru împrospătarea respirației. Se consumă cinci-șase muguri pe stomacul gol, cu un sfert de oră înainte de masă. Siropul este excelent și în tratarea anemiei, a demineralizării și a debilității. În aceste cazuri se face o cură de două săptămâni, timp în care se iau două lingurițe cu sirop de muguri de brad cu un sfert de oră înainte de fiecare masă. Oboseala intelectuală dispare, de asemenea, dacă se iau câteva lingurițe cu sirop de brad pe stomacul gol.

Tinctura înlătură starea de vomă

Rezultate excelente în afecțiunile digestive le are tinctura din muguri de brad. Modul de preparare este următorul: 15 linguri cu muguri tocaţi mărunt se pun într-un borcan de sticlă, se adaugă două linguri cu răşină de brad şi 200 ml alcool. Se închide bine borcanul şi se lasă la macerat 10 zile. După strecurare, se depozitează în sticluţe brune. Se consumă o linguriţă diluată în 50 ml apă, de trei-patru ori pe zi. Tratamentul durează 12 zile. Acțiune deosebită în bolile pulmonare, renale și digestive o are infuzia din muguri de brad, care se prepară astfel: două linguri cu muguri se pun în 250 ml apă clocotită, se lasă la infuzat 15 minute, se strecoară și se îndulceşte cu miere. Se consumă două-trei ceaiuri pe zi, după mesele principale, în cure de trei-patru săptămâni. Cu infuzia din muguri de brad se fac inhalaţii timp de 10 minute pentru activarea circulaţiei sângelui spre cap şi pentru redarea tonusului la tenurile obosite. După inhalaţie se ţine acoperit capul încă 30 de minute şi se evită frigul sau curentul câteva ore.

Băile cu muguri de brad sunt recomandate în cazul circulației deficitare, infecțiilor și chiar și în cazuri de paralizie  și de accident vascular cerebral

Informaţii utile

Durata unui tratament depinde de vârstă, de severitatea bolii sau a bolilor asociate, de vechimea bolii. În afecțiunile acute, rezultatele apar după primele zile de administrare, dar se recomandă continuarea curei timp de două-patru săptămâni, pentru o reechilibrare profundă la nivel celular.