Main menu

header

537 11 1de Raluca Grințescu

Soluţia de acid care se revarsă în esofag provoacă inflamaţie, iritație şi cicatrice, care pot reduce circumferinţa esofagului. Simptomele includ răguşeală, arsuri, iritație, greaţă, tuse, respiraţie şuierătoare, simptome de astm şi erodarea smalţului dinţilor. De asemenea, cresc şansele de cancer esofagian. Oamenii supraponderali sau cu o greutate mai mare au tendinţa de a fi afectaţi mai mult de la grăsimea abdominală care interferează cu funcţia esofagului, iar sfincterul esofagian, care previne refluxul mâncărurilor, slăbeşte cu vârsta. Şi multe dintre cele mai bune lucruri în viaţă pot relaxa sfincterul, inclusiv ciocolata, alcoolul, nicotina, cafeina şi alimentele grase şi picante.

Alimente alcaline

Vă prezentăm în continuare unele dintre cele mai bune remedii naturiste pentru a opri refluxul de acid produs de aciditatea gastrică:

  • Pierdeţi în greutate. Studiile arată pierderea a 10% din cantitatea de grăsime poate ameliora simptomele refluxului de acid;
  • Înscrierea la o dietă antireflux (eliminând toate aceste vicii delicioase de mai sus);
  • Încercaţi să consumați migdale crude, alimente-producătoare de alcaline, care pot echilibra pH-ul, deoarece acestea sunt o sursă bună de calciu;
  • Beţi suc de aloe vera zilnic;
  • Începeţi ziua cu o cană cu apă caldă şi de suc proaspăt de lămâie. Prin această băutură pe stomacul gol la 15-20 de minute înainte de a mânca orice altceva, organismul poate echilibra în mod natural nivelurile de acid gastric. Este un mare ajutor digestiv şi este sigur pentru toţi utilizatorii;
  • Încercaţi o lingură cu bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă umplută pe jumătate - nu e gustoasă, dar este eficace.

Bananele, antiacide naturale

  • Luaţi una-două linguriţe pe zi cu oţet de mere. Amestecaţi-l cu miere în ceai sau în loc de lămâie în ceai. Mulţi oameni cred eronat că toate refluxurile de acid şi indigestia sunt cauzate de o supraproducţie de acid. Cele mai recente cercetări arată, de fapt, opusul;
  • Mâncaţi un măr roşu după mesele problematice sau o banană. Bananele conţin antiacide naturale, care pot acţiona ca un tampon împotriva refluxului acid;
  • Luaţi un supliment pe bază de ulm în capsule, pudră sau sub formă de pastile, deoarece calmează ţesuturile iritate ale tractului digestiv;
  • Muşeţelul, menta sau ceaiul de schinduf ajută la reducerea simptomelor de acid gastric;
  • Mestecaţi o gumă de mestecat după mese, pentru a creşte producţia de salivă, aceasta reducând nivelul de acid în esofag;
  • Dormiţi pe partea stângă;
  • Mâncaţi muştar. Muştarul este un aliment alcalin plin de minerale şi conţine un acid slab. Datorită proprietăţilor sale alcaline, ajută la neutralizarea acidului care vine pe gât în sus. O linguriţă cu muştar, luată imediat cum simţiţi aceste arsuri gastrice sau acel reflux pe gât, vă poate ajuta foarte mult;
  • Ceaiul de ghimbir. Ghimbirul ajută în rezolvarea multor probleme la stomac, inclusiv calmarea arsurilor gastrice. Se recomandă a se consuma cu 20 de minute înainte de masă.

Migdalele inhibă activitatea peptică

Migdalele proaspete, uscate, nu prăjite, reduc aciditatea sucului gastric şi inhibă activitatea peptică în mod semnificativ. Pot fi consumate ca atare, bine mestecate. Se poate obţine un lapte vegetal astfel: se prepară un decoct din rădăcină de lemn-dulce (o lingură cu pulbere se fierbe cinci minute cu 300 ml apă). Decoctul se pune în cupa blenderului (model de mixer cu elice pe fundul vasului), se adaugă 15 migdale, o lingură cu pulbere de seminţe de in (obţinute cu râşnița de cafea) şi o banană (facultativ). Se mixează trei minute. Se consumă una-două căni pe zi. Este nutritiv, combate hiperaciditatea şi facilitează refacerea mucoasei gastrice.

Semințele de in au efect cicatrizant

Seminţele de in au un efect emolient şi cicatrizant şi sunt bogate în acizi graşi Omega 3, cu rol antiinflamator. Se consumă ca atare, mestecându-se bine, după ce în prealabil au fost înmuiate câteva ore în apă. Cei care nu au o dantură bună vor consuma pulbere de seminţe de in, trei lingurițe pe zi. Poate fi folosit şi uleiul de in.

Un studiu recent din SUA arată că broccoli conţine un compus fitochimic numit sulforafan, ce omoară bacteria Helicobacter pylori, răspunzătoare pentru majoritatea ulcerelor şi cancerelor la stomac. Testele au demonstrat că sulforafanul a omorât această bacterie rezistentă la terapia cu antibiotice. Deci, consumați cât mai mult broccoli crud. Alte alimente din familia cruciferelor care conţin sulforafan sunt napii şi varza.

Hrişca şi meiul sunt alimente recomandate pentru ulcerul gastroduodenal

Mâncaţi cu trei ore înainte de a vă culca!

Alte ponturi: renunţaţi la fumat, nu purtaţi îmbrăcăminte care este prea strânsă, nu faceţi exerciţii fizice imediat după masă, nu vă culcaţi imediat după ce aţi mâncat sau mâncaţi cu trei ore înainte de a vă culca, ridicaţi-vă capul de pe pernă dacă aveţi un reflux de aciditate în timpul nopţii.

Alunele crude sunt un remediu vechi în combaterea hiperacidităţii gastrice. Se mestecă cinci alune crude până când devin o pastă, apoi se înghit