Main menu

header

541 9 1de Raluca Grințescu

Cei care suferă de o durere de cap şi doresc un remediu naturist pot apela cu încredere la valeriană cu miere de salcâm, care îi va scapa de durere aproape imediat.

De folos în crize de nervi şi agitaţie

Pentru preparare aveţi nevoie de o linguriţă cu pulbere din rădăcină uscată de valeriană şi o lingură cu miere de salcâm, preferabil organică. Cele două ingrediente se omogenizează şi se consumă imediat.

Remediul este foarte eficient în cazul durerilor de cap, crizelor de nervi, agitaţiei, insomniei (pe lângă remediul amintit, se consumă seara şi o cană cu infuzie din flori de tei, înainte de culcare).

Valeriana este bogată în minerale (calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu), vitamine (A, B1, B2, B6, B9, C, E, PP, K), în acizi graşi esențiali Omega 3, fibre şi clorofilă şi are proprietăţi tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecțioase, antiscorbutice, de purificare, drenează fluidele din organism, are proprietăţi laxative şi diuretice, emoliente, răcoritoare şi uşor cardiotonice.

„Hrană vie”

Mierea de salcâm conţine un complex important de vitamine, printre care vitaminele A, C, K, D, complexul de vitamina B, calciu, magneziu, fier, cupru, mangan, zinc, siliciu, sulf, sodiu, potasiu, fosfor, săruri minerale, proteine, 12 aminoacizi (leucină, alanină, metionină etc.), zaharuri (fructoză, zaharoză, maltoză), acid pantotenic, acid nicotinic, acid folic, fermenţi, enzime, antioxidanţi, factori antibiotici şi urme de polen. Mierea de salcâm este asimilată foarte ușor de organism, oferind energie și substanţe bioactive și nutritive. Calitățile acesteia se cunosc din Antichitate, fiind numită „hrană vie”.

Mierea de salcâm are proprietăţi cicatrizante, calmante, tonifiante, antibacteriene, antimicrobiene, antiinflamatorii, depurative, energizante, nutritive, biostimulatoare, laxative, regenerante, tonic cardiac şi antioxidante