Main menu

header

541 8 1de Gabriela Niculescu

Ciroza hepatică este o afecțiune care cu greu poate fi ținută în frâu și care conduce la un sfârșit tragic. Medicina naturistă a adus în prim-plan o serie de remedii utile atât în prevenirea cirozei, cât și în tratarea acesteia. Sunt destul de multe plante „balsam” pentru ficat, ce ajută la regenerarea celulară și care susțin funcțiile hepatice.

Sucul verde împiedică procesul de fibrozare

Ciupercile Cordyceps şi Coriolus sunt remedii naturiste foarte bune în combaterea hepatitelor virale şi în stoparea procesului de fibrozare hepatică, acolo unde există instalată ciroza ficatului. De asemenea, ciuperca Cordyceps crește imunitatea și mărește rezistenţa organismului la boală și combate stările de oboseală ce survin în urma acestei afecțiuni. Coriolus reglează funcţia ficatului prin eliminarea toxinelor, reface celulele afectate și distruge virusurile din celulele hepatice. Combinația celor două are o acțiune rapidă și benefică în bolile ficatului. Acestea se găsesc sub formă de suplimente naturale, în magazinele de specialitate, iar tratamentul trebuie recomandat de fitoterapeut, deoarece diferă de la un pacient la altul, în funcție de istoricul medical și de gravitatea bolii.

Clorofila e un alt remediu important, împiedicând procesul de fibrozare hepatică, ajută la regenerarea hepatocitelor şi la detoxifierea ţesutului hepatic. Vă recomandăm să beți zilnic, dimineața, câte o cană cu suc din frunze de pătrunjel, suc de iarbă de grâu și leurdă și suc din frunze de urzică, toate proaspete.

Coada-calului dezumflă organul inflamat

Un remediu util în dezumflarea ficatului constă într-un săculeț din tifon cu două mâini cu plantă de coada-calului, care se opărește. Planta începe să se înmoaie și, când devine fierbinte, se învelește într-un prosop și se pune pe zona ficatului. Se aplică dimineaţa și se ține două ore.