Main menu

header

  Gheara-mâţei este un miracol verde, ce a fost adus din pădurea amazoniană. Numele ştiinţific al plantei este Uncaria tomentosa. Regina pădurilor tropicale şi-a câştigat un loc de cinste în medicina naturistă datorită capacităţii sale de a vindeca oamenii care suferă de diverse afecţiuni. Important de reţinut este faptul că timpul de vindecare e foarte scurt (câteva zile).

Aspirator de… microbi

  Gheara-mâţei este unul dintre cei mai eficienţi imunostimulatori, având proprietăţi antiinflamatoare şi  antivirale! De asemenea, regina pădurilor tropicale întinereşte organismul, încetinind procesul de îmbătrânire. Mai mult, ucide celulele canceroase şi nu permite răspândirea acestora în corp! Gheara-mâţei este utilizată în tratarea cancerului şi a leucemiei. Planta curăţă sângele şi intestinele, „măturând” microbii şi bacteriile.

Decoct adjuvant în tratamentul Alzheimerului

  Conţinutul fitochimic al plantei este dat de cele cinci categorii de compuşi: alcaloizi, polifenoli, triterpine, glicoside şi fitosteroli. Gheara-mâţei este tratamentul cel mai folosit de populaţia din Peru, pentru afecţiuni dintre cele mai variate. Oamenii fierb coaja sau rădăcina plantei într-o cantitate mică de apă timp de 30 de minute şi consumă acest decoct de-a lungul unei zile. Printre afecţiunile pe care le combate se numără şi acelea alea sistemului nervos, vindecând stările de depresie sau chiar de amnezie. De asemenea, planta este folosită în tratamentul bolnavilor de Alzheimer. Fiind un puternic antioxidant, gheara-mâţei este indicat a fi folosită zilnic de persoanele care sunt implicate în activităţi solicitante psihic.

De folos în oboselile cronice

  Gheara-mâţei poate fi folosită cu succes în tratamentul multor afecţiuni precum: tumori, artrite, gută, fibroame, astm, febră, alergii, scleroze multiple, ulceraţii, oboseală cronică, paraziţi, candidoză, gastrite, hemoroizi, afecţiuni ale prostatei, diabet, hipoglicemie, sindrom premenstrual, probleme circulatorii şi multiple infecţii virale şi bacteriene, inclusiv SIDA.

Scade disconfortul cauzat de artrite

  Planta ajută la vindecarea plăgilor şi înlătură durerile osoase. În combinaţie cu alte produse pe bază de plante, gheara-mâţei este utilizată pentru tratarea osteoartritei şi artritei reumatoide. Oamenii care au tratat afecţiuni minore cu această plantă au simţit o ameliorare luând o cantitate mică de pulbere pe zi (patru grame). De asemenea, aceasta are un efect destul de rapid în eliminarea durerii şi disconfortului cauzat de artrite.
Claudia Stan