Main menu

header

561 8 2de Raluca Grințescu

Persoanele care au probleme cu articulaţiile pot apela cu încredere la decoctul de dafin, un leac recunoscut pentru eficiența sa în problemele de articulaţii. Fitoterapia recomandă în acest sens decoctul din frunze de dafin.

Mod de preparare

Decoctul de dafin se prepară astfel: se pun zece frunze de dafin în 500 ml apă şi se fierb la foc mic timp de 15 minute. Lichidul, împreună cu frunzele, se toarnă într-un termos, unde se lasă două ore, după care se împarte în trei porţii egale, care ajung pentru trei zile. O porţie se consumă de-a lungul a 12 ore, în caz contrar riscaţi o hemoragie internă. După o săptămână de pauză, se beau celelalte două porţii, pe parcursul a două zile. Pe perioada tratamentului trebuie să urmați o dietă vegetariană.

Scade febra și reduce durerea de cap

În caz de gripă și bronşită, se pun coaja de la o portocală şi patru frunze de dafin într-un litru de apă. Se lasă la macerat patru ore, după care se filtrează totul şi se bea pe stomacul gol în mai multe reprize (în loc de apă). Acest preparat scade febra, elimină durerile de cap şi vă ajută să vă refaceți rapid.

Împotriva răguşelii, pierderii vocii sau contra infecţiilor gingiei, se pun zece frunze de dafin în 250 ml apă clocotită. Se lasă să infuzeze 15 minute, după care se fac gargară şi clătiri ale gurii cu acest preparat. Tratamentul este mai eficient dacă este repetat de trei ori pe zi.

Beţia și otrăvirea pot fi eliminate cu 20-30 frunze de dafin opărite cu o cană cu apă şi lăsate la infuzat 20 de minute, deoarece sunt un vomitiv şi antitoxic redutabil. Se bea dintr-o dată întreaga cantitate preparată, efectul de eliminare fiind foarte prompt.

Adio fermentații digestive!

Pentru boli nervoase se face un decoct din care se ia, la nevoie, și care vă ajută să vă calmați. Mai eficient este dacă se pune în acest ceai şi o linguriţă cu talpa-gâștii.

Un ceai-decoct ajută să dispară fermentațiile digestive. Se pot consuma trei căni pe zi, câte una după fiecare masă, până la reglarea digestivă şi la dispariţia fermentațiilor. Decoctul din frunze de dafin, în care se va pune şi o linguriţă cu cuișoare, vă ajută să scăpați de gastralgii.

Normalizează nivelul glicemiei

Decoctul din frunze de dafin normalizează nivelul glicemiei când nu este prea mare. Se va lua, pe parcursul a două săptămâni, câte o lingură, cu jumătate de oră înaintea meselor principale.

Acest remediu poate fi folosit în primul an o dată pe trimestru, după care doar o singură dată pe an şi numai după curăţarea intestinului prin clisme

Reţetă pentru spondiloză şi poliartrită

Într-o oală se fierb, la foc mic, cinci minute, 5 g foi de dafin în 300 ml apă. Se ia vasul de pe foc, se strecoară lichidul şi se păstrează într-un termos timp de trei-patru ore, apoi preparatul se bea cu înghiţituri mici, timp de 12 ore, la fiecare oră. Atenţie! Nu se bea tot lichidul dintr-o dată. Tratamentul se repetă trei zile la rând. În acest timp nu se consumă sub nicio formă mâncare gătită. Se beau doar doi-trei litri de sucuri naturale din fructe, nu cumpărate, ci făcute în casă din fructe proaspete. În cazurile grave, tratamentul se poate repeta la o săptămână, după care nu se mai reia decât după un an. Atenţie! Nu este indicat suferinzilor de hipertensiune arterială.