Main menu

header

  Iarba de silur, cunoscută şi sub numele de iarba-ochiului, este o plantă întâlnită pe câmpiile şi păşunile din Europa. Florile silurului, albe sau violete, sunt un remediu sigur pentru o mulţime de afecţiuni.
Remediu pentru sinuzită

  Iarba de silur prezintă o combinaţie de proprietăţi antiinflamatoare şi astringente, ce contribuie la vindecarea sinuzitei. O gamă largă de afecţiuni se pot trata cu infuzia din frunzele silurului, cum ar fi guturaiul, tusea, răcelile, ajutând la descongestionarea mucoasei nazale. Infuzia o puteţi obţine turnând o cană cu apă fierbinte peste o linguriţă cu frunze uscate, lăsându-se la infuzat timp de 15 minute. Se bea de trei ori pe zi. Studii recente alecercetătorilor din Marea Britanie au arătat că infuzia din silur tratează cu succes depresia, relaxând creierul.

Comprese contra fotofobiei

  Tot mai des, oamenii de pretutindeni suferă de fotofobie, având hipersensibilitate la lumină. Este important de ştiut că această boală are un remediu în medicina naturistă prin folosirea compreselor cu silur. Se pune o linguriţă cu plantă uscată în jumătate de litru de apă şi se fierbe timp de zece minute. După ce se răceşte puţin, se înmoaie o compresă din bumbac sau tifon în lichidul cald, se stoarce şi se aplică pe ochi vreme de 15 minute. În combinaţie cu administrarea internă (infuzie), compresa ajută şi la tratarea conjuctivitei, a inflamaţiilor acute sau cronice ale ochilor. De asemenea, persoanele care citesc pe timpul nopţii îşi pot redobândi expresivitatea şi limpezimea ochilor.

  Infuzia din silur consumată de trei ori pe zi previne îmbătrânirea ochilor. Inflamaţiile oculare şi roşeaţa marginilor pleoapelor pot fi stopate dacă se clătesc ochii în fiecare dimineaţă şi seară cu infuzie din silur.
Claudia Stan