Main menu

header

591 10 1de Raluca Grințescu

Consumul regulat al apei cu ghimbir reprezintă una dintre cele mai bune metode de a elimina toxinele din organism, de a ţine senzaţia de foame sub control şi de a proteja organismul împotriva bolilor. Apa cu lămâie şi cu ghimbir poate fi consumată pe parcursul zilei, înlocuind cu succes apa băută în mod obişnuit. Pe lângă faptul că ţine organismul hidratat, acest ritual atrage după sine beneficii foarte importante pentru sănătatea întregului corp.

Reţetă

Ingrediente: 1 litru de apă, rădăcină de ghimbir (aproximativ 3 cm), 2 lămâi, 4 linguri cu miere (opţional). Mod de preparare: se aduce apa până în punctul în fierbere, se adaugă rădăcina de ghimbir tăiată felii, cu tot cu coajă, şi coaja de la lămâi. Se lasă totul să fiarbă la foc mic timp de zece minute, după care se îndepărtează de pe flacără şi se lasă la răcit acoperit. La final se strecoară, se adaugă sucul de lămâie proaspăt stors şi mierea (opţional). Se consumă zilnic, pe o perioadă de cel puţin o săptămână.

Detoxifiază organismul

Combinaţia de lămâie şi ghimbir este una foarte eficientă pentru eliminarea toxinelor. Împreună, cele două ingrediente îmbunătăţesc circulaţia, combat colesterolul rău (LDL), întăresc sistemul imunitar, stimulează digestia şi împiedică retenţia de apă.

Bun agent antiinflamator

Apa cu ghimbir reduce inflamația, durerile articulare şi alte neplăceri cauzate de reumatism sau de osteoartrită. Potrivit unui articol din „Journal of Medicinal Food”, ghimbirul micşorează în mod miraculos inflamația în fiecare parte a corpului.

Reglează nivelul colesterolului

Nivelul ridicat de colesterol şi obezitatea sunt asociate cu mai multe tipuri de cancer şi de boli de inimă. Apa cu ghimbir reglează nivelul colesterolului, prevenind astfel afecţiuni grave. De asemenea, băutura scade tensiunea arterială şi subţiază sângele, ceea ce o transformă într-un remediu naturist excelent pentru hipertensiune sau cheaguri de sânge.

PONT. Lămâia și ghimbirul favorizează pierderea în greutate, fără a afecta sănătatea.